Umanitate pentru sinistraţii români

Umanitate pentru sinistraţii români
MOLDOVA – Habitat pentru Umanitate invită bihorenii să ajute sinistraţii din Moldova, în urma inundaţiilor devastatoare. Asociaţia Habitat for Humanity România (AHHR) demarează un proiect de intervenţie pentru reconstrucţia caselor afectate de inundaţiile din această lună.

Până la sfârşitul anului, 360 de locuinţe vor fi reconstruite , în trei zone din Moldova: la Săuceni, judeţul Bacău, Tămăşeni, judeţul Neamţ şi la Rădăuţi Prut, în judeţul Botoşani.

„Habitat for Humanity România angajează o sumă de 625.000 euro într-un efort de construire de 30 de locuinţe noi şi 330 de reabilitări şi reparaţii capitale de locuinţe, în zonele afectate de inundaţii. Donatori şi parteneri de implementare sunt şi vor fi alături de noi în efortul de reconstrucţie din următoarele luni” a declarat Adrian Ciorna, preşedintele AHHR.

Sprijin umanitar

Habitat România încurajează şi bihorenii să fie alături de familiile al căror destin a fost grav afectat de inundaţii. Se pot face donaţii în bani în contul IBAN RO62BTRL00501205725994XX deschis la Banca Transilvania, agenţia Beius, dar şi de materiale de construcţie, închiriere gratuită de vehicule de transport marfă, servicii gratuite de cazare, masă sau transport pentru voluntari şi voluntariat la reconstrucţia locuinţelor afectate.

„Sunt sigur că Habitat for Humanity România are capacitatea şi experienţa de a interveni şi de această dată, după inundaţiile din Nordul Moldovei. Proiectul de reconstrucţie se va derula până la finalul anului, când avem încrederea că 360 de familii vor regăsi speranţa şi căldura unei case noi. Împreună putem reconstrui comunităţi distruse, iar copiilor le putem reda şansa de a merge la şcoală de acasă”, a precizat Mihai Grigorean, manager program răspuns la dezastre, HFH România.

AHHR derulează pentru al treilea an consecutiv proiecte de reabilitare de locuinţele distruse de inundaţii. 254 de locuinţe au fost reconstruite în 2005-2006 în judeţele Bacău şi Argeş, cu sprijinul USAID, 195 de locuinţe în Lunca Dunării în 2006-2007, cu finanţare UNICEF şi 110 locuinţe au fost reabilitate la Tecuci, în 2007- 2008, cu contribuţii de la Compania Archelor Mittal şi de la cel mai mare donator individual al Habitat în Europa, Camelia Șucu.
Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !