Un afiş la preţ de garsonieră

2Comentarii
Un afiş la preţ de garsonieră
ORADEA – Licitaţia organizată de Primărie pentru închirierea a 45 de noi locaţii pentru panourile de afişaj din oraş a deraiat, devenind un circ fără bani. Sunt de acord cu asta atât organizatorii cât şi unii dintre reprezentanţii firmelor care, invitate să „strige” preţul oferit pe metrul pătrat de panou, au crescut preţurile de pornire de câteva sute de ori.

Descalificată
Licitaţia a fost organizată marţi la amiază şi şedinţa a durat până spre orele serii, ne-au informat surse din sectorul publicitar. „De la bun început au fost o mulţime de probleme.

Mulţi n-au înţeles ce-i cu taxa locală de afişaj şi, din acest motiv, la finalul şedinţei de licitaţie, în locul semnăturii au anunţat că vor contesta licitaţia”, ne-a declarat Ioan Szabo, purtător de cuvânt al Primăriei. La licitaţia de marţi au participat 13 firme, Transilvania Import Export fiind descalificată pentru că nu a avut certificat fiscal la zi, ne-au informat surse anonime.
Ambiţiile şi concurenţa dintre firmele participante, dar şi caracterul licitaţiei – deschisă, cu strigare – au transformat şedinţa într-un circ, preţurile oferite ajungând să nu mai aibă nici o acoperire în realitate şi în posibilităţile pieţii.

Cacealma
„Preţul de pornire a fost de două milioane de lei vechi/metru pătrat/an. Sunt ambiţii foarte mari între firmele de publicitate şi pentru că fiecare voia să câştige, s-a ajuns la preţuri de 500 milioane de lei vechi pe câte un panou.

Cred că a ieşit o cacealma”, comentează Valentin Trifan, membru în comisia de licitaţie.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei ne-a declarat că în prezent nu s-a adjudecat nimic, comisia judecând ce căi sunt de urmat. „Că au oferit e una, dar eu cred că nimeni nu va semna un contract pentru aceste valori.

Ar fi bine, dar nu cred că vom primi noi banii. Personal, eu cred că ar trebui să mergem înainte şi să executăm garanţiile pe care le-au depus, dacă nu se ţin de cuvânt, respectiv de două milioane de lei pe panou. Comisia va decide însă calea de urmat”, comentează Valentin Trifan.

Cristina Ghilea2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor