Un american la Oradea

Un american la Oradea
ORADEA – Profesori, medici şi reprezentanţi ai ONG-urilor bihorene s-au întâlnit ieri, la Casa Corpului Didactic (CCD), cu profesorul american Richard Pimentel, pentru conferinţa „Crearea de oportunităţi pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi”.

Soluţii există


Richard Pimentel este expert în problemele şi drepturile persoanelor cu probleme speciale. În urma unei răni din războiul din Vietnam acesta are probleme de auz, fapt ce l-a impulsionat să creeze un program internaţional pentru ajutorarea persoanelor cu nevoi speciale.

„Dizabilitatea nu e în persoana cu dizabilitate, ci în mediul în care aceasta trebuie să trăiască”, e de părere prof. dr. Richard Pimentel. Totul constă în acceptarea, înţelegerea şi ajutorul comunităţii. „Dacă individul este în scaun cu rotile, dar există rampe şi balustrade, omul acela nu este dizabil. Dacă este surd, dar i se explică prin limbajul semnelor sau poate citi pe buze, nici acel om nu este dizabil”.

Lecţia americană


„Sunt încântat că mă aflu aici. Am lucrat şi am ajutat persoanele cu dizabilităţi să-şi găsească de lucru”, a spus prof. dr. Richard Pimentel. „Nu am avut de gând să rezolv problemele lumii, ci doar pe cele cu care mă confrunt zilnic”.
Evenimentul de ieri a fost posibil cu ajutorul Ambasadei Statelor Unite ale Americii. „Colaborarea dintre Ambasada SUA şi CCD Bihor datează din anul trecut. Ştiu că aici se lucrează bine, motiv pentru care profesorul Pimentel a ales să vină în Oradea”, a declarat Kathy Kavalec, ataşatul cultural al Ambasadei SUA.

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !