Un an cu realizări deosebite

De Crina Dobocan
Realizări în 2015
Realizări în 2015 - © Foto: Euro Foto Art
Anul 2015 a fost unul plin de realizări pentru Asociaţia „Euro Foto Art” din Oradea.

Asociaţia “Euro Foto Art” Oradea a încheiat anul 2015 cu realizări deosebite. Printre manifestările de vârf s-au numărat cele trei festivaluri internaționale, organizate sub patronajul Ministerului Culturii.

În acest context în data de 10 ianuarie, a fost lansată, la Cetatea Medievală din Ujhorod (Ucriana), ediţia a treia a Festivalului Internaţional de Fotografie, urmat fiind de ediţia a IV-a a Festivalului Fotografiei Europene, din 9 mai 2015, lansat în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea.

Al treilea festival internaţional – cel al Fotografiei Chineze în România, dedicat aniverării Zilei Naţionale a Chinei şi aflat la a III-a ediţie, a debutat în data 28 septembrie 2015, la Biblioteca Naţională a României.

Pe de altă parte, „Euro Foto Art” a aniversat 25 de ani de existenţă a Galeriei sale, în care de la înfiinţare până în prezent au fost vernisate peste 500 expoziţii ale artiştilor fotografi din toate colţurile lumii. Totodată, în mai 2015 a fost înaugurată noua Galerie „Euro Foto Art” în incinta Hotelului „Crişana” din Băile Felix.

O realizare deosebită a constituit-o organizarea expoziţiei reprezentative a membrilor Asociaţiei „Euro Foto Art”, cu sprijinul China Network Online, şi vernisarea acestuia în Macau, precum şi în oraşul Shenzen.

Realizări

De un mare succes s-a bucurat vernisarea expoziţiei de artă fotografică organizată din lucrările fotografele celor 31 de Organizaţii Partenere din Europa şi Asia (de Ziua Internaţională a Femeii), respectiv a expoziţiei anuale vernisate pe 18 decembrie 2015, în Galeria „Euro Foto Art”.

„O altă realizare deosebită a constituit-o organizarea în cadrul Festivalului «Toamna la Voroneţ», de la Gura Humorului, a Festivalului Filmului, Diaporamei şi Fotografiei, de către Primăria şi Casa de Cultură din localitate.

La acest eveniment de excepţie au putut participa, în condiţii de gratuitate, 20 de artişti fotografi din cadrul Organizaţiilor partenere ale Asociaţiei Internaţionale din România, R. Moldova, Ucraina şi Ungaria”, a reamintit Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”.

Printre expoziţiile vernisate în 2015 se numără şi „Romii din România”, sau „România şi China Pitorească”.

În îngrijirea „Euro Foto Art” au apărut două cataloage tipărite „Galeria Euro Foto Art 1990 – 2015”, „Expo Art Foto – Gura Humorului”, respectiv trei cataloage digitale: „Euro Foto Art”, „Romii din România” şi „Obiectele confecţionate de persoane private de libertate” (editat în colaborare cu Aministraţia Naţională a Penitenciarelor).

Sub patronajul Asociaţiei Internaţionales-au derulat 30 expoziţii reprezentative de artă fotografică vernisate în diferite oraşe Europene şi în China (Macau şi Shenzen).

„Artiştii fotografi Viorel Simionescu EFIAP (Canada), Kelen Francisc (Arad) şi Victor Boldîr EFIAP (Craiova) au primit medaliille de aur Carol Pop de Szathmári. Pe de altă parte, Asociaţia «Euro Foto Art» a obţinut statutul de unicul membru regional din lume al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP).

Un neajuns îl constituie respingerea din partea Ministerului Culturii a dosarului de candidatură de obţinerea statutului de Organizaţie de Utilitate Publică, datorită faptul că Asociaţia Internaţională nu avea personal angajat cu carte de muncă”, a mai spus Ştefan Toth.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !