Un avion fara pilot, la dispozitia studentilor si masteranzilor din Timisoara

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Doritorii pot utiliza acest mijloc pentru diferite misiuni de filmare sau fotografiere
Doritorii pot utiliza acest mijloc pentru diferite misiuni de filmare sau fotografiere
Un proiect extrem de interesant pune la dispoziţia celor aflaţi la finalul studiilor universitare şi de masterat din Timişoara un avion fără pilot. Doritorii pot utiliza acest mijloc pentru diferite misiuni de filmare sau fotografiere, dar şi pentru testarea poluării sau a detectării radiaţiilor.

TeamNet International a lansat „Eye in the Sky”, un program în care studenţii şi masteranzii au ocazia să folosească avioane fără pilot pentru cercetările cu care îşi vor fundamenta lucrările de absolvire. Programul are la bază un concurs de idei adresat nu doar facultăţilor cu profil tehnic (energie, construcţii, automatică, transporturi, aerovane etc.), ci şi celor de arhitectură, urbanism, geografie, agricultură şi nu numai.

„Eye in the Sky” este un proiect unic în România care oferă participanţilor acces la tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicle). Aceasta poate fi aplicată în domenii variate şi implică utilizarea unui avion fără pilot care execută misiuni programate şi care poate fi echipat cu diferiţi senzori: camera foto/ video, senzori de poluare, de detecţie radiaţii etc.

„Prin proiectul „Eye in the Sky” introducem în mediul academic un instrument de cercetare inovator. Le oferim studenţilor tehnologie de vârf pentru a culege date pentru lucrările de diplomă şi susţinem astfel iniţiativele care până acum nu erau puse în practică. „Eye in the Sky” poate fi şi o rampă de lansare pe plan profesional. O cercetare realizată cu un astfel de UAV poate sta la baza unei cariere în domeniul lor de specializare”, a declarat Bogdan Nedelcu, Solutions Manager şi unul dintre fondatorii TeamNet International.

Aparatul de zbor care va fi pus la dispoziţia studenţilor şi masteranzilor se numeşte Hirrus şi este un sistem mini UAV cu rampă de lansare şi sistem de recuperare cu ajutorul unei paraşute. Hirrus are o greutate totală de 7 kg, 30 kilometri rază de acţiune, poate urca până la o altitudine de 3.000 metri şi are autonomie maximă de zbor de 180 minute.

„Dezvoltarea mediului academic este o prioritate pentru TeamNet. Tocmai de aceea dezvoltăm mereu programe de internship, concursuri de idei şi programe de cercetare pentru susţinerea lucrărilor de diplomă”, a mai adăugat Bogdan Nedelcu.

Concursul „Eye in the Sky” se va derula în perioada 15 noiembrie 2012 – 12 iulie 2013. Cei interesaţi pot participa individual sau în echipe de maximum cinci membri, iar cele mai bune 7 proiecte vor fi selectate pentru a beneficia de tehnologia UAV. Mai mult decât atât, autorii celor mai bune 3 lucrări realizate în urma zborurilor cu avionul pus la dispoziţie de TeamNet vor fi recompensaţi cu câte o vacanţă de tip city-break într-o capitală europeană.

Participanţii pot fi studenţi sau masteranzi în ani de studiu terminali la universităţi din Bucureşti şi din alte 8 oraşe din ţară: Timişoara, Cluj, Iaşi, Craiova, Constanţa, Braşov, Bacău şi Galaţi. Înscrierile au loc în perioada 15 noiembrie – 21 decembrie, în baza unui formular aflat pe site-ul thinkndo.teamnet.ro, programul „Eye in the Sky”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !