„Un Bihor al învingătorilor”

1Comentariu
ORADEA – Rezultatele submediocre înregistrate în ultima perioadă de sportul bihorean, care nu a reuşit să-şi trimită niciun reprezentant la Olimpiada de la Beijing, a pus pe gânduri o parte a autorităţilor.

Subprefectul Traian Abrudan a organizat ieri o conferinţă de presă privind soarta sportului din judeţ, la care i-a avut ca invitaţi pe inspectorul şef al IPJ Bihor, Liviu Popa, directorul DSJ Bihor, Ionel Bungău, şi preşedintele Academiei Olimpice Filiala Bihor, Iacob Hanţiu.

 

Schimbarea mentalităţii

Traian Abrudan a afirmat că rezultatele sportului bihorean vor putea fi îmbunătăţite doar prin schimbarea mentalităţii faţă de acest fenomen şi prin dezvoltarea sportului de masă, la nivelul întregului judeţ. Subprefectul propune în acest sens un plan concret, axat pe patru paliere: resuscitarea sportului de masă, începând de la grădiniţe; intensificarea sprijinului acordat antrenorilor; întreţinerea şi modernizarea infrastructurii necesare pentru sportul de masă şi pentru cel de performanţă; implicarea financiară a autorităţilor locale şi a societăţii civile în sprijinirea sportului. „Va trebui să luăm măsuri urgente pentru avea un Bihor al învingătorilor, al oamenilor frumoşi, atletici şi sănătoşi. Pentru aceasta nu e suficient să avem drumuri, şcoli şi spitale puse la punct, trebuie să avem oameni cu deschidere spre practicarea sportului şi a mişcării. Bihorul este pe locuri fruntaşe în ţară la numărul de bolnavi de cancer, de boli cardiovasculare şi cerebrale, de diabet. Aceste realităţi trebuie să dea de gândit autorităţilor locale. Trebuie schimbată atitudinea şi mentalitatea oamenilor faţă de sport, faţă de practicarea mişcării”, a spus Traian Abrudan. Subprefectul doreşte iniţierea unui program pentru practicarea sportului de masă, la nivelul întregului judeţ.

 

Un plan îndrăzneţ

Directorul Ionel Bungău a avut cuvinte de apreciere la adresa acestei iniţiative. „Este un plan foarte îndrăzneţ, care va avea însă sorţi de izbândă doar prin implicarea nemijlocită a Inspectoratului Şcolar, a tuturor profesorilor de educaţie fizică şi sport din şcoli. Având o bază de masă pentru sport, vom putea constata în viitor şi o dezvoltare a sportului de performanţă”, a conchis directorul DSJ. Comandantul Poliţiei bihorene insistă în problema schimbării atitudinii părinţilor, care trebuie să-şi trimită copiii la sport. „Dacă copiii vor fi îndrumaţi spre sport, vom avea mai puţini tineri care-şi pierd nopţile prin baruri şi cluburi. Vom avea copii cu o gândire şi stare fizică sănătoasă”, a afirmat Liviu Popa. Profesorul Iacon Hanţiu a spus că sportul este o componentă a culturii şi educaţiei. „Atât timp cât cultura şi educaţia copiilor sunt la ora actuală în România aşa cum sunt, nici sportul nu va putea fi altfel”, a apreciat acesta.

 

Gavril Nutiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor