Un buget de 399 milioane lei

Un buget de 399 milioane lei
ORADEA – Administraţia locală se va gospodări anul acesta dintr-un buget de 399.401.340 lei, cu ceva mai mare decât cel de anul trecut. 119.037.100 lei, aproximativ o treime a bugetului, vor fi cheltuiţi pe investiţii.

Grosul banilor pentru investiţii vor fi folosiţi pentru modernizarea străzilor, 43,482 milioane lei, către sport vor fi direcţionaţi 22,1 milioane lei, iar cu învăţământul vor fi cheltuiţi 9.528.700 lei. Instituţiile de sănătatea publică vor beneficia de investiţii în valoare de 6,8 milioane lei.

Proiectul de buget a fost prezentat la şedinţa de ieri a Consiliului Local de primarul Petru Filip. Aleşii păreau mulţumiţi de bugetul elaborat de Executiv, făcându-se doar trei propuneri privind modificarea unor sume. Consilierul Huszar Istvan a cerut mărirea bugetului alocat bazelor sportive de la 15 milioane lei la 18 milioane lei, Delorean Ioan Iulius a propus trecerea sumei de 50.000 lei de la proiecte de protecţia mediului la activităţi sportive, iar Nicuşor Lepădatu a solicitat cumpărarea unei salvări pentru SMURD. Cu cele trei modificări, proiectul de buget a fost votat în unanimitate.

Misiune dificilă
Dacă au studiat în detaliu proiectul de buget, aleşii locali au fost cât se poate de ocupaţi zilele trecute. Ei au primit în 26 ianuarie, cu doar cinci zile înaintea şedinţei, proiectul de buget al oraşului care, împreună cu proiectele de buget ale regiilor şi firmelor aflate în proprietatea Consiliului Local, numără peste 103 pagini. Misiunea consilierilor a fost cu atât mai dificilă cu cât pe ordinea de zi a şedinţei de ieri figurau încă 102 proiecte de hotărâre, care trebuiau studiate şi ele. Acest aspect a fost sesizat de Huszar Istvan. „Anul viitor să ni se pună mai mult timp la dispoziţie pentru analiza bugetului”, a solicitat udemeristul, care a mai propus ca în 2008 dezbaterea în plen să aibă loc în cadrul unei şedinţe extraordinare.

Pengo Zoltan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !