Un caz de botulism confirmat în Bihor

3Comentarii
Un caz de botulism confirmat în Bihor
ORADEA – Un orădean s-a prezentat miercuri la OJPC Bihor, reclamând că s-a îmbolnăvit din cauza unor conserve cu ton, cumpărate de la un magazin din Oradea. OJPC Bihor a remis reclamaţia către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor.

Înainte cu câteva zile, circa 500 de conserve cu ton, provenind din Tailanda, au fost retrase de către DSVSA Bihor de la comercializare. „În urma cazurilor de botulism apărute în unele zone ale ţării, din cauza consumului de conserve cu ton din Tailanda, noi am cerut tuturor depozitelor să ne comunice dacă au produsul respectiv şi să-l retragă de pe piaţă.

 Cei de la Matros ne-au comunicat că au 500 de astfel de conserve, pe care am hotărât să le retragem de la comercializare. Am trimis mostre pentru analiză la Bucureşti şi în urma rezultatelor, urmează să hotărâm dacă produsul va mai fi reintrodus sau nu la comercializare”, ne-a declarat Petru Gruia, directorul DSVSA Bihor. Petru Gruia ne-a confirmat reclamaţia remisă de OJPC Bihor.

„S-a confirmat că persoana respectivă are botulism, dar se pare că sursa este alta. Altă firmă, alt lot. Vom trimite conservele respective la Bucureşti, pentru anailize, urmând ca în patru – cinci zile să primim rezultatul”, a precizat directorul DSVSA.

Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor