Un celebru artist mexican expune la Muzeul de Arta Timisoara

De Simona Popovici Donici
Expozitie de sculptura Jorge Marin
Expozitie de sculptura Jorge Marin
„Corpul ca peisaj” se intitulează expoziţia de sculptură reputatului artist mexican Jorge Marin, care va fi deschisă din această săptămână la Palatul Baroc. Evenimentul este organizat de Muzeul de Artă Timişoara, împreună cu Ambasada Mexicului în România.

Vernisajul va avea loc vineri, 3 august 2012, la ora 18, la Palatul Baroc din Piaţa Unirii, Timişoara. Vor lua cuvântul Marcel Tolcea, directorul Muzeului de Artă Timişoara, şi Rodolfo Herrera, Ambasada Mexicului în România. Curatorul expoziţiei este ilustrul artist plastic Dan Palade.

„Doresc, prin lucrările mele de sculptură, să stabilesc un dialog intim cu spectatorul, iar prin intermediul liniştii şi observaţiei se pot descoperi emoţiile cuprinse în sculpturi: temeri, năzuinţe, nelinişti, idealuri, agitaţie, pasiuni, impulsuri sau idei; toate acestea proprii oricărui observator (fără a conta vârsta, sexul, cultură sau credinţă). Astfel, unul dintre obiectivele mele de bază referitoare la sculptură este dorinţa de a mă identifica cu toate fiinţele umane şi fiecare individ în parte.

Impulsul de a invita spectatorul să se identifice cu propria sa esenţă umană atât de complexă şi universală, atât de ambiguă ca un peisaj”, declară Jorge Marin, citat de MAT. Expoziţia sa poate fi vizitată la Muzeul de Artă Timişoara din 3 august până în 7 octombrie a.c., zilnic între orele 10-18 (lunea închis).

„Jorge Marín, născut în 1963, este unul dintre cei mai apreciaţi sculptori şi pictori mexicani contemporani. Mezinul unei familii cu 10 copii, a moştenit pasiunea pentru artă de la tatăl său, un cunoscut arhitect. A început să sculpteze în ceramică, în anii ’80, iar acum materialul său preferat este bronzul.

Opera sa se concentrează în special pe figura umană ca metaforă a propriei experienţe. Stilul său integrează barocul dramatic cu o senzualitate puternică. Lucrările sale au fost expuse în Mexic, Statele Unite ale Americii, America Centrală şi Europa”, precizează organizatorii evenimentului.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !