Un cor de amatori din Orăştie medaliat la Viena

6Comentarii
ORĂŞTIE – A 24-a ediţie a Concursului coral «Franz Schubert», care a avut loc în urmă cu două zile la Viena, a adus două medalii de argint pentru Corul de copii «Vlăstarele Orăştiei».

Ei au concurat alături de 28 de coruri profesioniste din 15 ţări. Concursul se desfăşoară o dată la trei ani iar participarea este precedată de o triere a valorilor corale ce se derulează cu mai multe luni înainte.

 

Corul “Vlăstarele Orăştiei” s-a numărat printre cele 29 de coruri care au evoluat în acest an la Viena, confruntându-se cu formaţii foarte puternice, majoritatea de adulţi, în faţa unor jurii deosebit de riguroase. Condus de profesorul Eli Petru-Androne, corul de amatori orăştian a concurat la două secţiuni: „Muzică sacră corală” şi „Cor de voci egale – feminin”. Participarea „Vlăstarelor” la Viena a fost posibilă în urma unui proiect de finanţare realizat de Casa de Cultură a municipiului Orăştie (coordonator – Daniel Burza, realizator – Florin Drăghiciu), prin Primăria municipiului, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Cultelor (M.C.C.), în cadrul programului PROMOCULT 2007 al Agenţiei Fondului Cultural Naţional.

 

Tot prin acest proiect, corul va mai participa, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, la Festivalul cântecelor de Crăciun de la Praga. Costul total al proiectului se ridică la 93.545 lei, din care 64.000 reprezintă contribuţia M.C.C. Consiliul local a alocat 20.000 lei, până la completarea sumei contribuind participanţii. Corul „Vlăstarele Orăştiei” face parte din Asociaţia Naţională Corală din România (preşedinte Voicu Enăchescu) şi a devenit membru cu drepturi depline în reţeaua internaţională corală „Musica Mundi” (preşedinte Günter Tietsh).

Sanda Bocaniciu6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor