Un deţinut de la baza americană Guantanamo s-a sinucis

Un deţinut de la baza americană Guantanamo s-a sinucis
CUBA – Un saudit aflat la baza navală americană de la Guantanamo, în Cuba, s-a sinucis în detenţie, a anunţat Pentagonul. Trupul neînsufleţit al deţinutului a fost găsit de gardieni în celulă.

Comandamentul de Sud al Forţelor Americane a declanşat, totuşi, o anchetă, pentru a elucida circumstanţele în care s-a produs moartea bărbatului. Anchetatorii vor fi asistaţi de un consilier religios care va urmări ca rămăşiţele deţinutului să aibă parte de un tratament conform cu normele islamice.
Anul trecut, sinuciderea a trei deţinuţi a constituit, în viziunea Pentagonului, un adevărat act de război şi, totodată, o lovitură mediatică.

Aceste comentarii au fost calificate drept şocante de către organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului, care au afirmat că în spatele gesturilor sinucigaşe se află doar disperarea prizonierilor de la Guantanamo.
În centrul de detenţie din Cuba mai sunt 380 de prizonieri şi nici unul dintre aceştia nu a fost inculpat de justiţia americană.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase