Un hobby de… zeci de milioane

1Comentariu
Un hobby de… zeci de milioane
Deva – Un devean pasionat de acvaristică şi-a transformat camera într-o adevărată „oază”.

Orice persoană care intră în camera deveanului Călin Hodrea rămâne plăcut surprins la vederea celor două acvarii care „tronează” în cameră. Dimensiunile uriaşe ale acestor acvarii de apartament, raportate la mărimea acvariilor cu care suntem obişnuiţi, şi modul ingenios în care acestea se integrează în atmosfera camerei te trimit imediat cu gândul la… mare. E adevărat că, atunci când auzi preţul plătit pentru acest hobby, revii cu picioarele pe pământ. Dar ce nu face un om pentru a-şi împlini o pasiune!

Mii de litri de apă

În cele două acvarii încap aproximativ 1.500 de litri de apă. Cât despre peşti, într-unul din acvarii sunt specii originare din Lacul Tanganyika, iar în cel de-al doilea peşti exotici din toate ţările tropicale ale lumii. „Eram student la a doua facultate când am văzut un acvariu de 200 de litri la un prieten. Mi-am făcut unul la fel, dar nu am fost mulţumit. Aşa că am conceput proiectul unui acvariu de 1.000 de litri”, povesteşte Călin. Acvariul a fost confecţionat, în urmă cu patru ani, de o firmă specializată din Arad şi l-a costat pe Călin aproximativ 70 de milioane de lei vechi.

„Sticla are grosimea de un centimetru pentru geamurile laterale şi de doi pentru fund. Este lipită printr-un procedeu special, la Slatina. Practic, acvariul, fără apă în el, cântăreşte 450 de kilograme. Tocmai de aceea, mobilierul în care a fost încastrat acvariul are nişte cadre metalice deosebit de solide. Cel de-al doilea acvariu are 500 de litri şi l-am populat cu specii de peşti mai deosebiţi. Majoritatea provin din Lacul Tanganyika şi costă în jur de patru milioane de lei bucata. Dar cel mai important lucru pentru mine este acela că atunci când intru în cameră şi stau relaxat şi privesc peştii mă detaşez de lumea exterioară. Un acvariu este un lucru nemaipomenit!”, spune deveanul.

Uşor de întreţinut

La ora actuală, un acvariu de 1.000 de litri costă undeva în jurul sumei de 100 de milioane de lei vechi. Cât despre întreţinerea lui, aceasta este foarte simplă. „Trebuie totuşi să ai cunoştinţe de acvaristică. Dar după ce ai reuşit să creezi un microclimat în acvariu, nu mai ai probleme. O dată pe lună, eu mai schimb o parte din apă. Dar îmi aduc aminte că, anul trecut, când am schimbat toată apa din acvariul cel mare am avut nevoie de o săptămână de lucru”, povesteşte Călin.

Tiberiu Stroia1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor