Un inginer timisorean revine din Germania ca scriitor prolific

De Simona Popovici Donici
Un inginer timisorean revine din Germania ca scriitor prolific
Un inginer timisorean revine din Germania ca scriitor prolific
A trăit în România, în anii comunismului, viaţa ca la carte a inginerului în societata socialistă multilaterat dezvoltată, a proiectat utilaj minier şi maşini de ridicat, apoi a devenit scriitor prolific….în Germania. Viorel Baetu alias Michael Cuţui revine în Timişoara, oraşul său natal, pentru a-şi lansa două cărţi la Bastion.

Biblioteca Judeţeană Timiş propune vineri, 5 octombrie, de la ora 18,00 în cadrul programului Cafe Text din Bastionul Theresia, corp A o nouă lansare de carte. Scriitorul Tudor Creţu, managerul BJT va prezenta două din cărţile lui Viorel Baetu alias Michael Cuţui.

Autorul va citi fragmente din cartea “Crime scurte, crime lungi”. „Bine scrise, într-un ritm alert și captivant, toate cărțile lui Michael Cuțui-Baetu au un numitor comun: nu se pot lăsa din mână până la ultima filă..”, afirmă Sebastian Doreanu, îreședintele Romanian – American Freedom Alliance (USA). Născut în Timişoara la 4 iulie 1948, a absolvit Liceul Nr 3 -“Eftimie Murgu”, iar în 1972 obţine diploma de inginer Electrotehnic, la Institutul Politehnic Timişoara. După o carieră inginerească, pleacă în august 1989 când cu familia în Germania.

În 1991 este angajat ca inginer în cercetare-dezvoltare de o firmă de tehnică medicală din Bavaria, unde lucrează până în 1995, când după absolvirea unui curs pentru manageri îşi deschide o firmă proprie în domeniul tehnicii medicale. Căsătorit din 1972 cu Glass Friedericke, au împreună doi băieţi.

Este vicepreşedintele asociaţiei culturale “ ARS LONGA e.V. din Nürnberg, face parte din comitetul LARG (Liga asociaţiilor Româno-Germane), este membru al Ligii Scriitorilor din România, este membru al „Deutschen Jurnalisten Verband Bayern “ (Asociaţia jurnaliştilor germani din Bavaria) şi al AMJRP (Asociatia Mass-Media a jurnaliştilorde limbă română de pretutindeni cu sediul La Montreal -Canada.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !