Un italian întreabă care este rolul justiţiei în România, să te adresezi puterii cerului?

Reactualizat la:
3Comentarii
Insinna Nunzio
Insinna Nunzio
Am făcut plângeri nominale împotriva unui grup organizat, cu influenţe la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Bihor asupra angajaţilor care au atribuţii de soluţionare a cererilor depuse.

Gruparea infracţională se ocupă cu fraudarea prin intentarea de procese nereale cu scopul de a deposeda de proprietăţi persoane lipsite de apărare. Cu ajutorul angajaţilor OCPI care eliberează actele la en-gross, au realizat dubla şi tripla vânzare pentru acelaşi teren. La plângeri, organele de anchetă ne răspund că dosarele sunt în curs de cercetare împotriva unor persoane necunoscute, acestea fiind sesizate încă din 2008. Totodată, în cadrul dosarelor din instanţe, magistraţii nu au observat falsurile depuse şi mărturiile mincinoase, unde infractorii folosesc ca şi complici pe membrii lor de familie. Sunt pe rol dosarele 10367/271/2007 şi 1138/271/2008* în care proprietăţile se vând fraudulos. Mai există dosarul 6396/271/2007 instrumentat de către un avocat complice cu această grupare, introdus anume pentru a obţine proprietăţile defunctei Szeghalmi Ghisela de către Racz Elisabeta. Dar Racz Elisabeta a declarat în faţa organelor de cercetare că nu a cumpărat terenuri, nu ştie numele avocatului care o reprezintă nici adresa cabinetului său şi nu a fost niciodată la proces. Între timp, Szeghalmi Ghizela, care fusese citată repetat ori cu mandat de aducere în cadrul procesului, este găsită decedată în condiţii curioase. În data de 21 ianuarie 2009, aceasta trebuia să fie în sala de judecată unde a fost citată, iar nepotul acesteia pe nume Attila, care locuieşte la circa 50 de metri de ea, nu s-a deplasat să vadă dacă mătuşa va merge la proces. Abia pe 27 ianuarie Szeghalmi Ghizela a fost găsită decedată tot de către nepot, sub patul unde dormea, mâncată fiind de şoareci. Iar medicina legală a stabilit că decesul survenise cu şapte zile înainte de data la care a fost găsită. Mare «coincidenţă» şi un ajutor pentru această grupare care, pe 30 ianuarie, rezolvă CF-uri de întăbulare cu care dobândeşte dreptul de proprietate asupra imobilelor defunctei, prin contract de vânzare-cumpărare întocmit la notar. Ori extrasele CF pentru încheierea contractului sunt eliberate pe 30 ianuarie în regim normal, aceasta însemnând că actele fuseseră solicitate mult timp înainte de această dată. Szeghalmi Ghizela şi Szeghalmi Jozsef au moştenit circa 5 hectare în Oradea. Partea lui Szeghalmi Jozsef s-a vândut prin act notarial în 2005. Cu concursul lui Szeghalmi Attila şi a angajaţilor OCPI Bihor, această grupare a vândut a doua oară imobilul către V. Petru Emil iar ca urmare a decesului numitei Szeghalmi Gizela, cum proprietăţile acesteia i-au revenit unicului moştenitor Szeghalmi Jozsef, au încheiat contractul de vânzare amintit mai sus, bazat pe un certificat de moştenitor. Însă în cadrul moştenirii s-au inclus şi proprietăţi ale lui Szeghalmi Jozsef care fuseseră deja vândute în 2005. Deşi acele proprietăţi nu puteau face obiectul moştenirii, gruparea a încheiat contractul la notar.

Toate acestea le-am pus în atenţia DNA, unde am anexat şi documente. Şi numai Dumnezeu ştie care va fi viitorul copiilor şi a familiilor care fac eforturi pentru a-i creşte sperând să nu fie dominaţi în continuare de bandiţi iar legea să facă demersurile necesare având speranţa unei vieţi mai bune pentru generaţiile din viitor.

Insinna Nunzio, 7 aprilie 2013

Taguri: ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor