Un italian sustine ca e supus unui „santaj mafiot”

12Comentarii
Miza disputei dintre cele două societăţi ar fi o hală aflată în incinta fostei uzine mecanice din Ştei.

Într-o scrisoare adresată redacţiei, omul de afaceri Pincelli Francesco denunţă „santajulmafiot” la care ar fi supus de către actualul director al Hiperion, Virgil Lupşe. Firmă a cărui principal acţionar este European Food.

Francesco Pincelli spune că a cumpărat hala în care îşi desfăşoară activitatea în anul 2000, când imobilul se prezenta în  „condiţii jalnice, iar conducerea de atunci, printr-un act adiţional la contractul de vânzare-cumpărare mi-a dat toate garanţiile pentru buna funcţionare a activităţii mele, adică să am dreptul să mă leg la reţeaua lor de apă şi energie electrică şi o să pot intra pe poartă, plătind doar consumul  fără nici o taxă suplimentară”. Omul de afaceri italian susţine că după schimbarea conducerii societatii Hiperion SA, „a început o lungă serie de şicane”. „În anul 2008, fără a-mi da vreo explicaţie, directorul SC Hiperion SA , Virgil Lupşe a interzis tuturor celor ce doreau să intre la societatea mea accesul cu maşina. În octombrie 2009 a mărit preţul energiei electrice de 3 ori , iar în aprilie 2010 cu înca 50%. Am cerut explicaţii pentru această incredibilă mărire de preţ, dar nu am primit nici un răspuns la adresele trimise către SC Hiperion SA şi în perfect stil mafiot mi-au spus să plătesc dacă nu mă lasă fără energie electrică. Ca urmare a faptului că am refuzat să plătesc suma impusă de Lupşe Virgil în data de 15.07.2010 a întrerupt alimentarea cu energie electrică a societăţii mele”, susţine Francesco Pincelli.

Acesta spune că în opinia sa miza şicanelor este chiar hala în care îşi desfăşoară activitatea. „La un timp după ce nu am mai avut curent la noi la firmă au venit reprezentanţii unei agenţii imobiliare din Oradea, cu preţul în buzunar, să cumpere hala, chiar dacă noi nu am anunţat că am vinde-o”, relatează directorul Romana Promotion, Ungur Ancuţa.

Au alertat consulatul

Mai mult, omul de afaceri susţine că „în data de 10.09.2010  Virgil Lupşe, mi-a transmis printr-un angajat că dacă doresc să am din nou curent să-i dau 100 milioane lei, iar dacă vreau să trec cu un cablu pe proprietatea sa ca să mă leg la furnizorul naţional de energie electrică, să-i dau 20.000 Euro”. Francesco Pincelli, susţine că a avut şi alte încercări de a avea acces legal la o sursă de curent,  dar că este victima unui atac concertat. Acesta spune că ziua a introdus cablurile de curent în pământ, iar seara acestea au fost scoase de către pretinsul proprietar al unei străzi peste care trece cablul.

Francesco Pincelli susţine că, mai mult  „am fost ameninţat cu moartea iar muncitorilor care execută lucrarea le-a spus că le dă foc dacă se apropie de terenul lui”.Omul de afaceri italian spune că a făcut nenumărate sesizări către organele abilitate ale statului începând cu Poliţia Ştei, Parchet, Prefectura Bihor, dar nu a primit decât eventual răspunsuri evazive. „Această adresă este un strigăt de ajutor, deoarece de trei luni sunt fără curent şi cu toate demersurile pe care le-am făcut, nimeni nu ia nici o măsura pentru a restabili ordinea ca noi să ne putem continua activitatea”, spune Francesco Pincelli. Pentru a-şi rezolva problema, omul de afaceri a solicitat sprijinul Ambasadei Italiei, dar şi al consulatului.

V.B.

Hiperion: „afirmatii calomnioase”12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor