Un milion de stele pentru familiile sarace

Fiecare lumânare aprinsă, o persoană care se confruntă cu neajunsurile
Fiecare lumânare aprinsă, o persoană care se confruntă cu neajunsurile
Zeci de orădeni s-au adunat în faţa Teatrului în semn de solidaritate cu cei săraci, bolnavi şi marginalizaţi.

Un milion de stele pentru cei nevoiaşi s-au aprins sâmbătă, 12 noiembrie, în toată ţara. Evenimentul numit simbolic ,,Un milion de stele’’ a avut loc concomitent în 37 de oraşe din ţară şi în câteva zeci de oraşe din Europa şi constră în participarea cetăţenilor prin aprinderea de lumânări într-un spaţiu public.

La Oradea, Asociaţiile Caritas Eparhial şi Caritas Catolica au invitat oamenii să aprindă o candelă ca simbol al solidarităţii cu persoanele nevoiaşe. În acest an, acţiunea a avut loc în faţa Teatrului de Stat ,,Regina Maria’’, unde credincioşii au aprins lumânări şi s-au rugat pentru cei săraci, alături de Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, şi de angajaţii celor două organizaţii Caritas din Oradea.

Îndemn la solidaritate

,,Această acţiune a fost un îndemn la solidaritate şi la construirea unei lumi drepte, un apel la luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale. Beneficiarii acestei acţiuni sunt persoanele sărmane, bolnavii sau marginalizaţii. Fiecare lumânare aprinsă reprezintă simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile, boala sau excluziunea socială’’, a declarat preotul Olimpiu Todorean, preşedintele Caritas Eparhial Oradea.

Cu această ocazia s-au putut face şi donaţii în lei, bani care vor merge în fondul de ajutorare a familiilor sărace din baza de date a organizaţiei Caritas.

Apelului la solidaritate făcut de organizaţiile Caritas a răspuns şi Adelina Coste, subprefectul Bihorului. Aceasta a aprins o lumânare şi a oferit o donaţie Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.

Cei care doresc să susţină campania ,,Un Milion de Stele pentru Familiile Sărace’’, lansată de Confederaţia Caritas România, pot face o donaţie de 2 euro prin SMS la numărul 859, valabil în reţelele Vodafone, Orange și Cosmote. Nu se percepe TVA. Donaţiile pot fi făcute până în 14 noiembrie, inclusiv.

C.D.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !