Un nou CD cu Sonetele lui Shakespeare

Un nou CD cu Sonetele lui Shakespeare
Florian Chelu lansează, joi, al IV-lea volum din opera lui William Shakespeare.

În organizarea Casei de Cultura a Municipiului din Oradea, Rock Filarmonica Oradea prezintă, joi, de la ora 19:00, cel de-al IV-lea CD al operei lui Shakespeare, intitulat „I am that I am”.
„Volumul cuprinde sonetele 76-100 din opera lui William Shakespeare. La fel ca la celelalte lansări, vor fi oferite gratuit discuri şi cărţi”, a informat Flavius Bunoiu, directorul Casei de Cultură a Municipiului Oradea (CCO).

Şase CD-uri

Rock Filarmonica a lansat în 23 aprilie 2009 cartea cu partiturile celor 154 de Sonete shakespeariene. Evenimentul a fost o premieră mondială şi a coincis cu împlinirea a 400 de ani de la editarea sonetelor bardului englez. Opera muzicală a fost realizată în întregime de Florian Chelu Madeva, interpretul fiind David Luke Michael Bryan, un englez care a susţinut că a început să-l cunoască pe Shakespeare datorită lui Florian Chelu, prin muzică.

Varianta engleză a fost pregătită de prof. Veronica Popescu, lector universitar la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza » din Iaşi. De asemenea, a fost realizat CD-ul cu sonetele 1-25, urmând să fie realizate şase CD-uri cu opera fonografică.

La al doilea CD, Florian Chelu a pregătit publicului o surpriză, şi anume: lansarea unei cărţi semnate de profesorii universitari Manfred Pfister şi Jurgen Gustch, dedicată cvadricentenarului sonetului shakespearian.

Mai mult decât atât, România este, prin Rock Filarmonica, singura din lume, confirmată chiar de profesorii numiţi anterior din Germania, care a realizat integrala sonetelor muzicale ale lui Shakespeare. Cartea cuprinde toate realizările în marginea sonetului shakespearian ale tuturor ţărilor din lume. Ulterior a fost lansat şi al III-lea CD, cu piese tot atât de interesante. Orădenii interesaţi de noul album sunt aşteptaţi la eveniment. Intrarea este liberă.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !