Un nou concurs epistolar

Posta Româna anunta lansarea celei de-a 35-a editii a Concursului epistolar cu tema „Cum ma ajuta serviciile postale sa intru în contact cu lumea”, organizat sub egida Uniunii Postale Universale (UPU).

Concursul, destinat copiilor cu vârsta de pâna la 15 ani, a fost lansat în 9 octombrie, de Ziua Mondiala a Postei. Lucrarile trebuie sa cuprinda un text de 500-1.000 de cuvinte si vor fi transmise pâna la data de 15 ianuarie 2006, pe adresele oficiilor judetene de Posta, cu mentiunea „Pentru concursul epistolar”. Trei etape


Competitia se desfasoara în trei etape: judeteana, regionala si nationala. Desemnarea câstigatorilor etapei judetene va avea loc la data de 1 februarie 2006, cei ai etapei regionale la 1 martie 2006, iar laureatii etapei nationale vor fi anuntati dupa data de 15 martie 2006. Pe tot parcursul concursului, lucrarile vor fi analizate, selectionate de comisii constituite din reprezentanti ai Ministerului Educatiei si Cercetarii si ai Postei Române.


Cea mai buna lucrare, tradusa în limba franceza sau engleza, va fi transmisa pâna la data de 30 aprilie 2006 Biroului International al UPU care, în colaborare cu UNESCO, va desemna câstigatorii la nivel mondial. Primii trei laureati ai etapei internationale vor primi medalii (aur, argint si bronz) din partea Biroului International al UPU.
Regulamentul concursului poate fi consultat pe site-ul www.posta-romana.ro sau telefonic, apelând serviciul de relatii cu clientii INFOPOST, la numerele de telefon cu tarif normal 9393 (pentru Bucuresti) si 021/939.31.11 (pentru celelalte localitati din tara).

Seres Alexandru