Un nou corp de cladire pentru o scoala din Lugoj destinat terapiei copiilor cu deficiente

De Adrian Panduru
Un nou corp de cladire pentru o scoala din Lugoj destinat terapiei copiilor cu deficiente
© Tion: Un nou corp de cladire pentru o scoala din Lugoj destinat terapiei copiilor cu deficiente
La Lugoj a fost inaugurat miercuri noul corp de clădire destinat terapiilor educaționale și specifice la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”. Copiii beneficiază în noul corp de clădire de cabinet de kinetoterapie, unul de terapie logopedică și chiar o sală de tâmplărie.

Noul corp de clădire are o suprafață de 402 metri pătrați, fiind construit pe un singur nivel. Noul corp de clădire cuprinde o sală destinată cabinetului de kinetoterapie, o sală destinată atelierului de creație, o sală destinată atelierului de tâmplărie, o sală pentru stimulare senzorială; un cabinet pentru terapie logopedică, cameră tehnică, două vestiare și două băi. Lucrările de proiectare și execuție au început în 2017, suma cheltuită pentru acest obiectiv de investiții fiind de 805.012 lei, fonduri din bugetul Consiliului Județean Timiș.

„Este o investiție care va fi pusă la dispoziție copiilor pentru activitate educațională, terapie și toate activitățile complexe care se desfășoară. Din punctul de vedere al consiliului județean, alături de sănătate învățământul special este o prioritate și vom continua să alocăm fonduri pentru aceste unități școlare, astfel încât să le transformăm în unități școlare etalon”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, prezent la eveniment.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” Lugoj școlarizează copii cu deficiență mintală și oferă, în mod gratuit, servicii de terapie logopedică, kinetoterapie, asistență socială și medicală. De serviciile Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” Lugoj beneficiază copiii școlarizați în instituție, cât și copii integrați în școlile de masă care au nevoie de terapii specifice, iar în ultimii ani ponderea copiilor cu deficiențe severe, profunde sau asociate este tot mai mare.

Oferta educațională a centrului școlar cuprinde consiliere psihologică și psihopedagogică; activități școlare raportate la nivelul de dezvoltare psihoindividuală a elevilor; asistență socială; activități extrașcolare care să-i pregătească pentru o bună integrare în societate; terapie logopedică, ludoterapie, kinetoterapie, artterapie și terapie ocupațională; activități de relaxare și petrecere a timpului liber în mod plăcut și util; structuri de sprijin educațional pentru integrarea elevilor în învățământul de masă; orientare școlară și profesională.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !