Un nou Doctor Honoris Causa

3Comentarii
Un nou Doctor Honoris Causa
Universitatea din Oradea a acordat, joi, al XXIV-lea titlu de Doctor Honoris Causa din acest an.

Universitatea din Oradea a mai acordat un titlu de Doctor Honoris Causa. Evenimentul a avut loc, joi, în Aula Magna a Universităţii. Profesorul Pompei Cocean de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca este cel care a primit, joi, titlul academic.

Merite

„Consiliul Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale a aprobat în mai 2010 propunerea Departamentului de Geografie, Turism şi Amenajarea Teritoriului de a înainta Senatului Universităţii din Oradea acordarea înaltei distincţii de Doctor Honoris Causa, profesorului univ. dr. Pompei Cocean. Propunerea a fost aprobată de Senatul UO în şedinţa din 12 iulie 2010. Argumentele care au stat la baza acestei propuneri sunt: domnul Pompei Cocean este o personalitate ştiinţifică marcantă, prin contribuţiile sale recunoscute în domeniul învăţământului la toate nivelele şi al cercetării din România. Un alt argument este  prestigiul profesional, recunoscut pe plan internaţional în domeniul Geografiei. Mai sunt şi contribuţiile considerabile la dezvoltarea şi diversificarea învăţământului geografic universitar românesc. De asemenea, domnul Pompei Cocean este creator de şcoală – fiind iniţiatorul proiectului de înfiinţare şi promovare a specializării de Geografia turismului. Domnia sa a sprijinit dezvoltarea Universităţii din Oradea pe multiple planuri, între care amintim formarea profesională a nu mai puţin de şase cadre didactice care activează în prezent în cadrul Departamentului de Geografie, Turism şi Amenajarea teritoriului”, a spus Alexandru Ilieş, în Laudatio.

C.D.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor