Un nou instrument la Bursa de Valori

Un nou instrument la Bursa de Valori
BUCURESTI – Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va lansa, luni, 19 noiembrie, drepturile de alocare, un nou instrument financiar care va putea fi tranzacţionat pe piaţă. Drepturi de alocare la BVB

Drepturile de alocare sunt valori mobiliare negociabile, emise pe termen scurt, care certifică dreptul deţinătorului acestuia de a primi o acţiune care îi va fi atribuită la momentul înregistrării la Depozitarul Central a unei majorări a capitalului social.
Drepturi de alocare

Aceste instrumente financiare pot fi emise în cazul ofertelor publice primare iniţiale de vânzare, în vederea admiterii acţiunilor pe o piaţă reglementată şi în condiţiile în care respectivele acţiuni nu sunt tranzacţionate pe nicio altă piaţă.

Oferta publica iniţială pe care compania naţională de transport al gazelor naturale, Transgaz Mediaş, o va derula, în perioada 26 noiembrie – 7 decembrie, este prima în care investitorii vor primi şi drepturi de alocare aferente acţiunilor pe care le vor subscrie.

Drepturile de alocare sunt emise ataşat acţiunilor şi revin, ulterior închiderii perioadei de derulare a ofertei publice iniţiale primare de vânzare, persoanelor care au subscris şi plătit integral acţiuni în cadrul perioadei de exercitare a dreptului de preferinţă, precum şi în cadrul ofertei publice de vânzare.

Numărul drepturilor de alocare este egal cu cel al titlurilor nou emise, subscrise şi plătite integral în perioada de exercitare a dreptului de preferinţă şi în cadrul ofertei publice de vânzare. Raportul de alocare va fi de o acţiune la un drept de alocare.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase