Un nou membru în comunitatea academică orădeană

4Comentarii
Un nou membru în comunitatea academică orădeană
Comunitatea academică orădeană are de marţi un nou membru. Profesorul Nicolae Bocşan, prorectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a primit, marţi, 30 noiembrie, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea.

,,Propunerea de acordare a titlului onorific de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea domnului profesor universitar dr. Nicolae Bocşan, înaintată Senatului Universităţii din Oradea în 16 iunie 2010, de către Consiliul Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale, se fundamentează pe următoarele argumente: opera sa istoriografică, autoritatea ştiinţifică în domeniu, contribuţia – în calitate de rector şi prorector al UBB Cluj-Napoca – la dezvoltarea învăţământului universitar din România în ultimele două decenii, ajutorul dat unor tinere universităţi (între care şi cea din Oradea) pentru consolidarea specializării în domeniul Istorie, profesionalismul şi competenţa sa, care au stimulat disponibilităţile ştiinţifice ale studenţilor şi masteranzilor săi, dar mai ales cele ale doctoranzilor şi, nu în ultimul rând, pentru aprecierea de care se bucură în comunitatea academică, ca istoric de prestigiu naţional şi internaţional. Nicolae Bocşan a fost unul din factorii care au contribuit la constituirea şi afirmarea la Oradea a unui centru istoriografic’’, a spus profesorul Antonio Faur, în Laudatio.

Omagiu înaintaşilor

În semn de mulţumire pentru titlul acordat, profesorul Nicolae Bocşan a cerut îngăduinţa ca, în preajma zilei de 1 Decembrie, în oraşul în care s-a semnat actul Marii Uniri, să arunce ,,O privire retrospectivă asupra preliminariilor doctrinare ale autodeterminării românilor, în toamna anului 1918’’. Prelegerea s-a vrut un omagiu adus înaintaşilor noştri.

La final, profesorul Nicolae Bocşan a mulţumit pentru aprecieri şi pentru titlul care i-a fost conferit.

,,Vă mulţumesc pentru această zi plină de semnificaţii pentru mine. Văd în aceasta nu numai o apreciere a rezultatelor mele pe terenul cecetării ştiinţifice, a operei şi metodei mele de lucru în domneniul istoriei moderne a Banatului şi Transilvaniei, dar şi a experienţei academice şi în domeniu managementului universitar, ci şi aprecierea ce o acordaţi Universităţii Babeş-Bolyai, care dezvoltă un parteneriat deosebit cu Universitatea din Oradea’’, a spus profesorul Nicolae Bocşan.

Crina Dobocan4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor