Un nou model de Ford în România

1Comentariu
Un nou model de Ford în România
BUCUREŞTI – Ford va produce un nou model de autoturism în România, la uzinele de la Craiova.

Modelul se află în prezent în fază de proiect la atelierele de design din Marea Britanie şi Germania, a declarat John Fleming, director general Ford Europa. Fleming a menţionat că Ford a analizat mai multe locaţii în Europa şi a ales uzina de la Craiova pentru forţa de muncă „remarcabilă” şi pentru faptul că România a intrat recent în Uniunea Europeană.

Compania Ford s-a angajat ca 60% din componentele noilor modele să provină de pe piaţa românească. Călin Popescu Tăriceanu- şeful Guvernului, s-a arătat mulţumit de planul de investiţii al producătorului american la Automobile Craiova.

Locuri de muncă
Conform ofertei tehnice, compania va investi 675 de milioane de euro, va produce 300.000 de maşini pe an şi va dubla numărul locurilor de muncă de la 3.500 la 7.000 – 9.000. Ford este singura companie interesată să preia pachetul majoritar de acţiuni de la Automobile Craiova.

„Guvernul urmăreşte crearea unui al doilea pol de industrie în domeniul automobilului, industrie considerată de analiştii economici cea mai puternică locomotivă într-o economie”, a afirmat premierul. El a arătat că un loc de muncă într-o astfel de unitate de producţie creează nu mai puţin de patru locuri de muncă în industria furnizoare de componente şi de piese.

Şeful Executivului a cerut preşedintelui AVAS ca negocierile să se desfăşoare într-un ritm accelerat, astfel încât până la 1 septembrie privatizarea să fie finalizată. „Efectele economice ale privatizării de la Craiova vor fi mai importante decât privatizarea BCR-ului.

La BCR suma prin care s-a făcut privatizarea a fost un record în regiunea Europei centrale şi de sud- est. Prin efectele economice colaterale pe care le creează o astfel de privatizare, România va ajunge să fie o adevărată forţă economică pe continentul european în domeniul construcţiei de automobile”, a afirmat Tăriceanu.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor