Un nou pas pentru terminalul II de la Aeroportul Oradea

De Călin Corpaş
3Comentarii
Viitorul terminal aeroportuar
Viitorul terminal aeroportuar
CJ Bihor a votat în unanimitate, din a doua încercare, actualizarea documentaţiei pentru realizarea investiţiei. PNL s-a răzgândit.

Consiliul Judeţean a votat ieri în unanimitate pentru continuarea demersurilor de construire a unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Oradea, care să mărească capacitatea de pasageri a aerogării. Inclusiv consilierii judeţeni PNL au votat alături de PSD, UDMR şi ALDE pentru actualizarea documentaţiei tehnico-economice, astfel încât proiectul să poată avansa. La o şedinţă precedentă, PNL votase împotrivă, iar proiectul de hotărâre a căzut, majorităţii din CJ Bihor lipsindu-i un vot pentru a trece hotărârea. Marţi, coaliţia majoritară a fost în efectiv complet pentru şedinţa de plen, însă până la urmă şi liberalii au revenit la sentimente mai bune, măcar în privinţa Aeroportului. A fost una dintre excepţiile votului constant negativ al liberalilor din plenul CJ Bihor, inclusiv pe subiecte ce nu au legături în plan politic.

Bani şi motive

Conform studiului de fezabilitate efectuat de SC Iptana SA, noul terminal al Aeroportului Oradea va costa 28,65 milioane de lei noi, cu TVA inclus. Conform celor transmise de CJ Bihor, 8 milioane de lei pentru terminalul II vor fi cofinanţaţi de Guvernul României, prin bugetul de stat pe 2017.

„Este necesară suplimentarea spaţiilor existente prin construirea unui terminal nou de pasageri care să deservească curse interne (plecări şi sosiri) şi externe (sosiri), precum şi amenajarea terminalului existent pentru deservirea curselor de plecări internaţionale. Noul teminal va fi o clădire cu regim de înălţime parter şi va asigura toate spaţiile, facilităţile şi utilităţile necesare alinierii la standardele europene impuse unui aeroport internaţional”, se arată în raportul de specialitate al Hotărârii adoptate ieri de plenul CJ Bihor.

Proiectul ar presupune un „facelift” şi pentru terminalul actual, precum şi realizare de locuri de parcare: autoturisme 128 locuri, autocare 3 locuri, autobuze 6 locuri, autoturisme persoane cu mobilitate redusă 5 locuri, taxi 14 locuri, precum şi o parcare nou amenajată în zona terminalului existent, cu 80 de locuri pentru autoturisme şi 3 locuri pentru autocare.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor