Un nou proces intre CJ si Prefectura?

4Comentarii
Un nou proces intre CJ si Prefectura?
Joi, plenul CJ Bihor a refuzat să-şi retragă o Hotărâre considerată ilegală de prefect. Miza e Spitalul Judeţean.

Joi, consilierii judeţeni nu s-au obosit să-şi retragă Hotararea emisă pe 16 august 2010, catalogată de către Prefectură ca fiind ilegală. Prin Hotărârea respectivă, CJ Bihor vota un model de concurs pentru ocuparea postului de manager la Spitalul Judetean. Ulterior, Prefectura Bihor a comunicat Consiliului Judeţean că şi-a depăşit atribuţiile. Conform Prefecturii, regulamentul respectiv trebuia întocmit de către preşedintele Radu Ţîrle, care, de altfel a şi emis o Dispoziţie în acest sens.

Joi, în faţa consilierilor a fost prezentată doar o informare, la capătul căreia li se cerea să se pronunţe dacă îşi retrag sau nu HCJ din 16 august a.c.

Ofticaţi pe Prefectură

În plenul Consiliului, atât udemeriştii Kiss Alexandru şi Szabo Odon, precum şi pesedistul Mihai Bar s-au arătat contrariaţi că „Prefectura nu ne dă voie să vorbim despre Spitalul Judeţean, care e în subordinea noastră”. Şi liderul grupului PDL, Ionel Avrigeanu, i-a cerut preşedintelui Radu Ţîrle, să emită un nou regulament, care să fie în concordanţă cu modelul de regulament propus de către Consiliul de Administraţie al spitalului, aprobat de către CJ Bihor. Ţîrle nu a reacţionat la propunerea lui Avrigeanu. Ăoate şi pentru că nu avea motive s-o facă…

În cele din urmă, după ce fiecare şi-a spus punctul de vedere, lucrurile au rămas aşa: CJ Bihor nu şi-a retras Hotărârea, astfel încât şi-au făcut rost de un nou proces cu Prefectura.
De altfel, CJ Bihor tocmai a pierdut un alt proces cu Prefectura, ca urmare a unei Hotărâri emise în 2009. Atunci, partidele din CJ Bihor votaseră o Hotărâre menită să-l neutralizeze pe preşedintele Radu Ţîrle. Se decisese numirea unor comisii la nivelul CJ Bihor, care să controleze activitatea în instituţie, îndeosebi pe achiziţii şi diferite concursuri.

C.C.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor