Un nou sindicat naţional?

Un nou sindicat naţional?
REŞIŢA – Sindicatul „Vatra“, prin reprezentantul său, Iancu Muhu, a susţinut, joi, 22 decembrie a.c., o conferinţă de presă cu ocazia sfârşitului de an. Cu acest prilej, Muhu şi-a prezentat mulţumirile şi dezamăgirile privind anul care se încheie.

Negocieri fructuoase

Cea mai mare mulţumire a liderului de sindicat o reprezintă negocierile salariale care au adus angajaţilor atât un salariu mai mare, cât şi prime mai consistente. Acest lucru a fost posibil şi datorită faptului că în anul 2006, T.M.K. a depăşit recordurile la producţia de oţel.

Printre dezamăgiri, nereuşita în privinţa semnării contractului pe ramură, este probabil cea mai mare. „Am semnat contractul pe societate, dar la cel pe ramură nu am reuşit încă. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat până acum“, a adăugat liderul „Vetrei“. Din declaraţiile lui Iancu Muhu, mai reiese că această vină aparţine şi Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor „Metarom“.

Se pare că noii conducători ai federaţiei nu s-au arătat suficient de interesaţi pentru a încheia acest contract. Liderul Sindicatului „Vatra“ a mai precizat: „În cazul în care nu îşi vor da un interes mai mare, s-ar purtea să ne desprindem de ei şi fie vom adera la alte sindicate, fie vom crea noi unul nou. Situaţia este destul de gravă“.

Noi investiţii

În ceea ce priveşte anul 2007, se pare că va fi unul cu investiţii importante. Vor fi îmbunătăţite condiţiile de muncă, dar se doreşte şi o nouă majorare salarială. Un aspect mai puţin plăcut ce s-ar putea ivi în anul 2007, ar fi acela al disponibilizărilor de până la 350 de angajaţi. „Cei disponibilizaţi vor fi în mare parte cei în pragul pensiei cărora le vom oferi unele beneficii. Cei care şi-au făcut treaba bine nu trebuie să se sperie“, a concluzionat Muhu.

Doina Rolea

0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase