Un nou spital pentru judeţ

REŞIŢA – Marţi, 30 ianuarie, Consiliul Local al municipiului Reşiţa a fost convocat în şedinţa ordinară de lucru. Proiectele de hotărâre cuprinse pe ordinea de zi au fost supuse votului consilierilor. Le vom trece în revistă pe cele mai importante.

Proiectul privind construirea unui spital judeţean de urgenţă a fost aprobat, deşi s-a ridicat problema locaţiei. S-a convenit, împreună cu consultanţii Ministerului Sănătăţii Publice, ca acest obiectiv să fie realizat în vecinătatea investiţiei de la km 7, deoarece municipalitatea nu deţine alte terenuri care să satisfacă cerinţele privind suprafaţa necesară.

Întrebarea era însă dacă acesta este cel mai potrivit loc, având în vedere că este destul de departe. Primarul Reşiţei, Liviu Spătaru, consideră că această oportunitate nu trebuie ratată şi că accesul este mult mai simplu într-o astfel de zonă decât în interiorul oraşului.

De altfel, a adăugat consilierul Jaro Marşalic, este vorba despre un spital judeţean, nu al Reşiţei, astfel încât trebuie situat într-o zonă care să fie accesibilă întregului judeţ. Proiectul pentru tineri, cu privire la cererile şi repartizarea de locuinţe, destinate închirierii, şi cel privind aprobarea parteneriatului între Consiliul Local şi Complexul de Servicii Sociale Comunitare destinat Protecţiei Copilului, au fost, de asemenea, aprobate.

În opinia lui Liviu Timofte, obiectivul parteneriatului este implicarea comunităţii în rezolvarea problemelor de abandon şcolar, contribuţia Consiliului fiind de 5000 euro. În ceea ce priveşte mult-discutatul proiect de la km 7, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru această investiţie. Despre toate acestea vom vorbi în ediţiile viitoare.

Oana Copocean0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !