Un nou sprijin financiar pentru fermieri

1Comentariu
Un nou sprijin financiar pentru fermieri
Se doreşte ca din acest an să se acorde sume fixe pentru producătorii de tomate și carne de porc. Aceştia vor primi un ajutor de 3.000, respectiv 10.000 de euro.

Noul ministru al Agriculturii le promite fermierilor noi sume de bani menite să susțină produsele deficitare. Acordarea se face pe o perioadă de 8 ani la două produse dintre cele mai deficitare în balanța comercială. Programul începe în anul 2017, prin selectarea, pe baza datelor statistice, a tomatelor și cărnii de porc. Scopul măsurii este reducerea importurilor și asigurarea consumului din producție internă.

În prezent se lucrează la actul normativ prin care să se acorde bani pentru primele două produse. „În scurt timp vom introduce actul normativ în ședință de Guvern, astfel încât să putem construi și bugetul, pentru că o noutate este că nicio cifră din buget nu va fi susținută dacă în spate nu există un program”, a spus Petre Daea, noul ministru al Agriculturii. Alocarea suplimentară an de an este de 240 milioane euro, iar finanțarea va fi suportată din bugetul de stat.

Acordare

Pentru produsele deficitare se acordă sprijin, după cum urmează: tomate – suma de 3.000 de euro pentru 1.000 mp, în condițiile cultivării de soiuri românești și realizării unei producții de 2 kg/mp, care să fie predate centrelor de colectare odată cu justificarea producției obținute și a destinației acesteia, iar la carne de porc suma de 10.000 de euro pentru un efectiv de 200 capete la îngrășat, în condițiile creșterii, îngrășării, sacrificării și livrării cantității de 20 tone carne de porc, odată cu justificarea producției şi a destinației acesteia.

Pe parcursul celor 8 ani de implementare a programului vor fi adăugate anual 8 produse noi, deficitare. Potrivit estimărilor, vor beneficia de program 40.000 de fermieri în cazul tomatelor și 12.000 de fermieri în cazul crescătorilor de porci.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor