Un nou sprijin financiar

De Simona Drimbău
Un nou sprijin financiar
Până în prezent sectorul creşterii păsărilor nu a beneficiat de sprijin financiar.

Fermele de creștere a păsărilor vor beneficia de un ajutor de stat.

Potrivit proiectului de lege, în dezbatere publică pe pagina până pe data de 13 noiembrie 2017, Programul de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol este destinat fermelor de reproducție, stațiilor de incubație și fermelor de creștere, inclusiv pentru prima populare.

Beneficiarii ajutorului sunt persoane juridice și/sau PFA și/sau întreprinderi familiale (IF) și/sau întreprinderi individuale (II) care dețin exploatații autorizate sanitar veterinar de reproducție sau de creștere sau stații de incubare a ouălor, care dețin expolatații de păsări aflate în conservare sau stații de incubare a ouălor aflate în conservare, care dețin exploatații autorizate sanitar veterinar de creștere, care își măresc capacitatea de cazare sau de incubare a ouălor.

De asemenea, pot beneficia de acest ajutor şi persoane juridice și/sau PFA și/sau întreprinderi familiale (IF) și/sau întreprinderi individuale (II) care doresc să înființeze o fermă de reproducție și incubație aferentă, în funcție de capacitatea de producție și creștere a puilor de carne și a hibridului ouător cei care doresc să înființeze o fermă de reproducție rase grele și incubața aferentă, pentru obținerea puilor de carne sau reproducție rase ușoare și incubația aferentă pentru obținerea hibridului ouător.

Ajutorul de stat se acordă pentru înființarea de ferme de reproducție, stații de incubație, ferme creștere noi cu capacități de maxim (nu este precizat) de locuri de cazare noi pentru reproducție/beneficiar, o singură dată pe cod de exploatație, pentru investiții în ferme de reproducție, stații de incubație, ferme de creștere, aflate în activitate sau în conservare, o singură dată pe cod de exploatație şi pentru mărirea capacității stației de incubație, de cazare în fermele de reproducție sau creștere existente, o singură dată pe cod de exploatație.

Beneficiarii trebuie să dețină suprafața de teren necesară construirii fermelor. Beneficiarii Programului nu pot accesa simultan sprijin și prin PNDR 2020 pentru aceleași măsuri reglementate de această lege.

Nivelul ajutorului de stat pentru cheltuielile eligibile este de maxim 40% din costul standard. Acest procent poate fi majorat cu 20 de puncte, fără a depăși 90 de puncte, pentru tinerii fermieri sau fermierii care s-au instalat în cei cinci ani anteriori depunerii cererii de înscriere în Program, investițiile care se realizează în zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice şi cooperative.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !