Un nou targ de joburi. Cererea si oferta de pe piata muncii se suprapun destul de putin

De Marcel Hoster
Târgul de Cariere poate oferi celor interesati posibilitatea găsirii unei cariere
Târgul de Cariere poate oferi celor interesati posibilitatea găsirii unei cariere
Unul dintre cele mai cunoscute portaluri cu activitate în domeniul ofertelor de locuri de muncă a ieşit, joi, pe teren, la Centrul de Afaceri din Timişoara. Aici a început un nou târg de joburi, solicitanţii, mai ales tineri aflaţi pe ultima sută de metri a pregătirii la facultate sau proaspeţi absolvenţi, având la dispoziţie câteva sute de oferte lansate de câteva companii cu greutate în economie.

Joi şi vineri, Târgul de Cariere poate oferi timişorenilor şi nu numai o nouă posibilitatea găsirii unei cariere. Sute de joburi stau la dispoziţia solicitanţilor, iar domeniile în care mai ales cei tineri sunt aşteptaţi la un interviu sunt numeroase: servicii, IT, construcții, auto, educație, inginerie, financiar, contabilitate, consultanță. Organizatorii au anunţat că toate aceste oferte sunt generoase, fiind vorba de salarii de la 300-400 de euro și ajungând până la peste 1.000 de euro.

Valorile anunţate au fost probabil principalul magnet pentru solicitanţi. Afluxul de public a fost destul de mare, iar speranţele pe măsură. „Am venit să îmi încerc norocul. Sunt inginer, am terminat Politehnica de un an, dar deocamdată nu am găsit nimic pe domeniul meu. Am lucrat şi vânzător, asta este… poate acum am mai mult noroc”, ne spunea unul dintre cei care au venit la eveniment cu un set de CV-uri numai bune de depus la angajatori. Rămâne de văzut dacă va avea şi succes în tentativa sa.

O altă solicitantă se gândeşte la viitor încă de pe băncile facultăţii. „Mai am un an de facultate, poate voi face şi masteratul. Un loc de muncă nu ar fi ceva rău, m-aş descurca mai bine cu banii. Sunt la Economic, nu ştiu dacă am ales chiar bine, sunt mulţi care termină această facultate. Poate găsesc ceva ca şi agent comercial sau în contabilitate primară. Experienţa va conta destul de mult după terminarea studiilor, cred că mă voi putea angaja mai uşor”, ne spunea Adriana.

Acţiunea reprezintă un bun prilej pentru solicitanţi de a cunoaşte cam ceea ce le poate oferi piaţa, în plus CV-urile lor rămân în bazele de date ale angajatorilor. Nu se ştie niciodată! De cealaltă parte, firmele prezente descoperă realitatea ofertelor de pe piaţa muncii, în plus pot afla care sunt solicitările şi pretenţiile salariale ale tinerilor.

Cine nu a ajuns jos la eveniment poate să mai încerce şi vineri, accesul este liber, iar evenimentul este deschis între orele 10 şi 16.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !