Un nou vaccin anti-tuberculoză

Un nou vaccin anti-tuberculoză
Pentru prima oară în ultimii 80 de ani, un nou vaccin anti-tuberculoză a intrat în teste clinice în Germania, potrivit presei de specialitate americane.

Noul vaccin este bazat pe un vechi tratament, introdus în anul 1921 – bacilul Calmette-Guérin (BCG). BCG s-a dovedit de multe ori ineficient, pentru că multe tulpini ale virusului TBC au devenit imune şi nu mai răspund la tratamentul tradiţional. Din acest motiv, cercetătorii au decis că este nevoie ca BCG să fie îmbunătăţit şi astfel a apărut noul vaccin, considerat mai eficient decât vechiul tratament şi cu rezultate mai bune la prevenirea infecţiei cu bacteria de tuberculoză.

Potrivit cercetătorilor, chiar dacă vaccinul se va dovedi eficient la testele pe oameni, vor mai trece minimum zece ani până la autorizarea şi acceptarea lui ca tratament, timp în care vor fi efectuate alte teste.


Anual, două milioane de oameni mor, în toată lumea, din cauza tuberculozei şi sunt depistate nouă milioane de noi cazuri. TBC deţine, astfel, a doua rată a mortalităţii în lume dintre toate bolile infecţioase, după SIDA, potrivit NewsIn.


România are cea mai mare incidenţă a tuberculozei din Europa, deşi în ultimii cinci ani valorile acestui indicator au scăzut cu aproape 30%, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în luna martie, cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva tuberculozei. “Vom demara o campanie de prevenire şi combatere a tuberculozei care va dura doi ani, campanie care va consta în activităţi de informare a populaţiei vulnerabile la această boală”, a declarat ministrul cu aceeaşi ocazie.

Tuberculoza se manifestă cel mai frecvent prin tuse seacă timp de cel puţin trei săptamâni, febră scăzută, scădere în greutate, oboseală şi transpiraţie, mai ales în cursul nopţii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase