Un orădean, fără picioare, urcă cu mâinile 58 de trepte pentru a ajunge la apartament

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
16Comentarii
Szilaghi Daniel urcă şi coboară cu mâinile
Szilaghi Daniel urcă şi coboară cu mâinile - © Foto: azidaruiesc.eu
Szilaghi Daniel, un bărbat cu picioarele amputate, are nevoie de ajutorul nostru pentru o viaţă mai uşoară.

Szilaghi Daniel este un om rămas fără picioare, care trăiește într-un cărucior. De 17 ani simte pământul cu mâinile, pentru că picioarele i-au fost amputate. Avea atunci peste 40 de ani, însă știe că Dumnezeu are ultimul cuvânt în viața lui.

Are o soție și trei copiii. Pentru ca drama să fie deplină, băiatul cel mare, de aproape 30 de ani, suferă de tulburări comportamentale, neputând să muncească mai mult de 2 zile într-un singur loc. Soția lui este bolnavă de cancer. În acest moment este la tratament în Italia, iar băiatul mijlociu care ar putea să fie de folos, este cu ea ca să o ajute.

Daniel, bărbatul fără picioare, a rămas acasă cu băiatul cel mare și cu un băiat mai mic care merge la școală. Problema cea mare este că ei locuiesc la etajul III al unui bloc construit pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Ca să ajungă sus, urcă în palme 58 de trepte. Este o distanță măsurată în pălmi și scări urcate. Câteodată când ajunge noaptea acasă și urcă scările, lumea se sperie de el, pentru că distanța până la întrerupătorul electric de pe scara blocului e prea mare și urcă pe întuneric.

Pentru a-l susţine, Asociaţia „Uniţi sub Crucea lui Cristos” a lansat campania „Azi Dăruiesc”. O campanie prin care susţinătorii ei doresc să îl ajute să-şi vândă apartamentul de la etajul III şi să ofere diferenţa necesară (de 10.000 de euro) pentru a-i cumpăra un apartament la parter.

Licitaţii

„Vrem să îl ajutăm să se mute la parter. Apartamentul lui se va vinde, iar diferența vrem să o acoperim noi. Doar 10.000 de euro. Un calcul simplu ne dă următoarea matematică: 10 de oameni pot dona 1.000 de euro. 100 de oameni pot dona 100 de euro, iar 1.000 de oameni pot dona 10 euro”, a arătat Marinel Boloș, președintele organizaţiei orădene.

În vederea sprijinirii lui, sub umbrela „Azi dăruiesc EU.”, în data de 31 martie, de la ora 19:00, la Hotel Continental Forum Oradea (sala Belvedere), va avea loc evenimentul caritabil „Împreună facem bine”. Evenimentul va cuprinde licitaţii cu operă de artă şi artizanat şi tombolă cu premii.

„Expressione Quartet” Oradea şi prinţesa naiului, Oana Lianu, vor susţine un recital pentru participanţii la evenimentul filantropic, iar Maria Zapca, meşter popular din comuna Săpânţa, precum şi meşterul popular ceramist Cornel Sitar (din Baia Mare) îşi vor expune la licitaţie rodul muncii lor pentru a-l ajuta pe Daniel. Gazda evenimentului va fi omul de radio Marius Onuc.

Taxa de participare la eveniment este de 100 de lei, iar confirmarea şi numărul de persoane se pot face la numărul de telefon 0740.084.411 sau 0771.521.640 ori la adresa de email: contact@azidaruiesc.eu.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor