Un orădean va juca la Ajax Amsterdam!

De Teodor Biriş
Reactualizat la:
Un orădean va juca la Ajax Amsterdam!
Juniorul Ricardo Farcaş a semnat un contract pe trei ani cu galonata echipă olandeză.

Unul dintre cele mai bune produse ale fotbalului bihorean din ultimii ani va evolua în Olanda. Internaţionalul de juniori Ricardo Farcaş a semnat cu Ajax Amsterdam, însoţit de agentul de jucători Cătălin Sărmăşan de la Liberty Sport Management. Este primul fotbalist orădean care ajunge la un club cu palmaresul lui Ajax, multiplă campioană în Olanda şi câştigătoare de cupe europene.

ricardo farcas1

„Sunt fericit că am semnat cu Ajax Amsterdam, un club care promovează tinerii. Este un pas foarte important în cariera mea, după cei doi ani petrecuţi la Salonic. Vreau să mă pregătesc cât mai bine, să mă acomodez la Amsterdam şi să mă impun la noua mea echipă. Îmi propun ca în cel mai scurt timp să fac pasul la prima echipă. Îmi doresc să fiu urmaşul lui Cristian Chivu”, ne-a declarat Ricardo Farcaş, puştiul de 1,85 m şi 73 kg.

Internaţionalul de juniori a ţinut să mulţumească tuturor celor care l-au sprijinit şi i-au ghidat până acum cariera. „Ajax Amsterdam, my new team! Many thanks to my family, Cătălin Sărmăşan and George Ogăraru!”, a postat Ricardo pe pagina sa de Facebook, imediat după ce Ajax a făcut anunţul oficial.

Cadou de ziua lui!

Un transfer care vine ca un cadou de ziua lui întrucât în 24 iunie, talentatul fundaş central a împlinit 16 ani.
Internaţionalul de juniori se va prezenta în 1 august la antrenamentele echipei under 18 a „lăncierilor”.
Ricardo Farcaş a fost junior la Luceafărul Oradea, unde a fost pregătit de Sorin Todea, iar în ultimii doi ani a activat la Arsenal Elite Academy din Salonic. Prestaţiile bune l-au adus şi la lotul naţional al României, fiind selecţionat deja de 7 ori la reprezentativa under 16.

farcas-ajax-1

Ricardo este fiul lui Florin Farcaş, fost fotbalist al FC Bihor, actualmente coordonator la secţia de fotbal a CSM Oradea şi antrenor principal la Luceafărul Oradea. Transferul reuşit la Ajax este o nouă lovitură dată de agentul Cătălin Sărmăşan. În afara lui Ricardo, Sărmăşan îi mai impresariază între alţii pe George Puşcaş (Inter Milano), Vlad Dragomir (Arsenal Londra), Alex Paşcanu (Leicester), Ionuţ Rus (Lazio Roma), Claudiu Micovschi (Genoa) sau Nicu Carnat (Wolverhampton), toţi internaţionali români la diverse categorii de vârstă.

Cinci români

Patru jucători români au evoluat până acum la Ajax Amsterdam. Este vorba de Bogdan Lobonţ, George Ogăraru, Cristian Chivu şi Nicolae Mitea. Un alt român de succes la Ajax a fost antrenorul Ştefan Kovacs, sub comanda căruia „lăncierii” au cucerit de două ori Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei şi Cupa Intercontinentală.