Un premiu ce scade pe zi ce trece

De Dan Birta
foto: loteriabonurilor.com
foto: loteriabonurilor.com
După primele două zile de revendicare a câştigurilor, premiul a coborât sub 250 de lei.


Cu fiecare zi care trece, premiul la Loteria bonurilor fiscale scade tot mai mult. Tot mai mulţi români revendică, pe baza bonurilor fiscale, câştigurile de la administraţiile teritoriale ale ANAF. În primele două zile, în judeţul Bihor au fost revendicate 177 de câştiguri (83 în ziua de 14 aprilie şi 94 în ziua de 15 aprilie).

Peste 4.000 în ţară

La nivel naţional, până miercuri la ora 10:00, numărul celor care au revendicat câştigurile a fost de 4.245. Astfel, câştigul a coborât deja sub 250 de lei. Potrivit presei centrale, cei mai mulţi câştigători Loteria fiscală, respectiv 709 din cei peste 4.245 înregistraţi până miercuri, sunt din judeţe ale Moldovei – Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, iar cei mai puţini, 307, sunt din Oltenia – Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea.

Condiţii câştigătoare

„La extragerea Loteriei bonurilor fiscale din data de 13 aprilie 2015 participă bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic cuprins între data de 2 februarie şi data de 28 martie 2015”, a declarat Ioan Mihaiu, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Bihor.

Participarea la loterie nu presupune o înregistrare prealabilă a bonurilor fiscale în nici o bază de date/website şi nici depunerea acestora înainte de efectuarea extragerii la sediile instituţiilor implicate în organizare. Bonurile rămân la posesorii acestora care, după extragere, vor verifica dacă sunt câştigătoare.

Un bon fiscal este considerat câştigător dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care funcţionează în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; sunt lizibile toate informaţiile obligatorii, aşa cum sunt prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; are valoarea totală exprimată în monedă naţională, egală cu valoarea extrasă; a fost emis în ziua extrasă (ziua emiterii bonului fiscal); nu are menţionat nici un cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului.

În urma primei extrageri a Loteriei bonurilor fiscale au fost declarate câştigătoare bonurile din data de 7 februarie 2015 cu valoarea cuprinsă între 6 şi 6,99 de lei. „Revendicarea premiilor se face în termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, respectiv până la data de 13 mai 2015 inclusiv”, a precizat Ioan Mihaiu. Cererea de revendicare a premiilor însoţită de bonul fiscal câştigător, în original, şi de copia actului de identitate sau a paşaportului titularului bonului se depune la orice unitate teritoriala a ANAF. La nivelul fiecărui organ fiscal din judeţul Bihor (Oradea, Aleşd, Beiuş, Marghita, Salonta) sunt organizate centre de preluare a cererilor de revendicare.

Menţionăm că modelul cererii de revendicare a premiilor la Loteria bonurilor fiscale poate fi obținut gratuit de la administrația fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul www.mfinante.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !