Un preot, primul cetăţean de onoare

2Comentarii
Un preot, primul cetăţean de onoare
Preotul reformat Kallay Laszlo Levente este primul cetăţean de onoare al comunei Oşorhei.

Ceremonia de decernare a titlului a avut loc vineri la Primăria Oşorhei. Kallay Laszlo Levente este preot în Oşorhei din 1990. Asemenea tatălui şi fraţilor săi, cu toţii preoţi, a urmat o tradiţie de familie atunci când şi-a ales meseria. „Timp de 20 de ani a slujit cu dragoste şi devotament credincioşii comunităţii reformate din localitate şi nu numai, propovăduind cuvântul Bunului Dumnezeu, contribuind la buna conveţuire a oamenilor de diferite religii şi etnii din comuna Oşorhei, încheind şi menţinând parteneriate şi colaborări cu biserici din străinătate. Paralel cu activitatea religioasă desfăşurată, cu acţiunile umanitare în care a fost implicat, cu programele şi seminariile la care a luat parte, cu toate proiectele în care a fost implicat atât ca preot paroh, cât şi ca preşedinte al fundaţiilor şi consiliilor din care a făcut parte, domnia sa a găsit de cuviinţă a se implica şi în viaţa politică a comunei şi ulterior a judeţului, considerând că astfel poate fi mai aproape de cetăţeni, că poate contribui la bunăstarea celor care l-au ales. A fost consilier local, iar ulterior consilier judeţean. Ca semn de apreciere pentru toată activitatea desfăşurată pe parcursul a 20 de ani, fiind mereu în slujba şi folosul comunităţii locale pentru aportul  semnificativ adus la dezvoltarea culturală şi economico-socială a comunei, considerăm a fi o onoare pentru noi – concetăţenii dumnealui, conferirea titlului de cetăţean de onoare”, şi-a motivat primarul de Oşorhei, Ionel Pop, gestul decernării titlului. 

Laudatio

Ca preşedinte al Fundaţiei Pro Progresio a stabilit relaţii de colaborare cu alte biserici şi ONG-uri din ţară şi străinătate: Olanda, Elveţia, Franţa, Germania, Ungaria. Cu ajutorul şi sprijinul acesteia au fost edificate câteva construcţii în sprijinul cetăţenilor din Oşorhei: Casa comunitară reformată, Capela de catafalcare, Motelul Krinon, Şcola şi sala de gimnastică, a reabilitat şi a dotat Căminul Cultural, a executat extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă pe Strada Mică, a contribuit la reabilitarea grădiniţei cu program normal. După 20 de ani în Parohia Oşorhei, preotul Kallay Laszlo Levente a ales să trăiască în America, în Ohio, alături de soţia sa. Acolo unde va sluji ntr-o parohie . Şi în slujba comunităţii.

FACT BOX
Carte de vizită
-studii teologice la Birmingham Selly Oak Colleges
-studii teologie protestantă în Olanda
-masterat  la Instititul Teologic Protestant Montpellier- Franţa
-preşedintele Fundaţiei Studium Academicum
-preşedintele Dundaţiei Pro Progresio
-preşedinte al Consiliului Interconfesional World Council of Churghes OIKOSNET GLOBAL din Bruxelles

Veronica Bursaşiu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor