Un sfert de miliard de lei pentru salarii în învățâmânt

De Alexandru Guiaș
Un sfert de miliard de lei pentru salarii în învățâmânt
© Vin banii pentru salariile profesorilor
Guvernul a aprobat în ședința de Guvern de miercuri, 9 decembrie, alocarea a 254,7 milioane de lei pentru finanțarea unor cheltuieli ale unităților de învățâmânt preuniversitar de stat finanțate de la bugetele locale, precum și ale unităţilor de învăţământ special finanțate din bugetele proprii ale județelor.

Astfel, pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, se repartizează pe județe suma totală de 248,135 milioane lei. Din această sumă 197,613 milioane de lei se vor da pentru plata salariilor, sporurilor, indemnizaţiilor şi a altor drepturi salariale în bani stabilite prin lege şi pentru plata contribuţiilor aferente acestora, iar 50,522 milioane de lei pentru plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

Din unităţile de învăţământ special și din centrele județene de resurse și asistență educațională, se repartizează 6,577 milioane de lei din care: 5,083 milioane lei pentru plata salariilor, sporurilor, indemnizaţiilor şi a altor drepturi salariale, iar 1,494 milioane de lei pentru plata unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unităţile de învăţământ special și din centrele județene de resurse și asistență educațională.

Banii se alocă din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor, respectiv a comunelor, orașelor și municipiilor, sectoarelor și Municipiului București.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !