Un spital care a terminat pe plus

De Otilia Șandor
Un spital care a terminat pe plus
Spitalul din Băile Felix a mai bifat un an bogat pentru pacienţi.

În timp ce alte spitale reduc la maxim cheltuielile, un spital din Bihor tocmai ce a încheiat încă un an profitabil, în special pentru pacienţi.

Spitalul din Băile Felix a reuşit ca din venituri proprii să completeze substaţial dotarea existentă în spital ridicând astfel mai mult calitatea serviciilor medicale ce le oferă pacienţilor.

În 2013 a fost cumpărat un dispozitiv de reeducare a membrelor superioare, unic în spitalele de stat din ţară. În valoare de 445.968 lei, aparatul a fost pus în funcţiune în ultima lună din vechiul an şi va folosi enorm pacienţilor aflaţi în tratament în ambulatoriu şi spital, reducându-le timpul până la vindecare ori recuperare şi reinserţie socială.

În 2013 a fost cumpărat şi un posturograf, care este un sistem de analiză posturală avansată, recomandat bolnavilor cu afecţiuni neurologice, neuromotorii, ortopedice, cu probleme de statică vertebrală. În valoare de 79.174 lei, aparatul utilizează tehnici şi metode non-invazive de diagnostic şi de evaluare în recuperarea medicală.

Au mai fost cumpărate combine de electroterapie cu două şi patru canale, un dispozitiv de mişcare continuă pasivă şi activă şi un concentrator de oxigen pentru uz medical.

Pe lista de investiţii din 2013 a Spitalului din Băile Felix figurează şi reparaţii capitale la secţia de copii din Băile 1 Mai (lucrări de canalizare, la reţeaua electrică, lucrări de tâmplărie) şi la secţiile de adulţi din Felix: reabilitare ventilaţie dezumidificare hidrokinetoterapie, cumpărarea unor utilaje profesionale, executarea de lucrări de tâmplărie şi de recompartimentare a spaţiilor de tratament.

O altă victorie repurtată de spital este obţinerea acreditării acestei unităţi medicale de stat, în iulie 2013, din partea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !