Un subcomisar acuză

2Comentarii
Un subcomisar acuză
ORADEA – Subcomisarul Alexandru Laza, şeful Serviciului de Înmatriculări şi Permise Auto, s-a lansat sâmbătă într-o serie de reproşuri la adresa celor care coordonează această activitate din Capitală.

Impulsionat de către directorul Cancelariei Prefectului, Dumitru Ţiplea, subcomisarul Laza i-a acuzat practic pe superiorii săi că urmăresc centralizarea eliberării de permise auto, a certificatelor de înmatriculare şi a paşapoartelor.

Acuză Bucureştiul
„Se spune că se vrea descentralizare şi, de fapt, nu se vrea! De la 1 ianuarie vor (Direcţia Regim Permise Conducere şi Înmatriculări Vehicule – n.r.) să centralizeze tot sistemul de emitere a permiselor şi certificatelor. Inclusiv a plăcilor cu numere de înmatriculare. Ce presupune asta? Totul să se emită la nivel de Bucureşti – certificate, permise şi plăci – şi să le trimită prin curierat rapid în judeţ. Dar dumneavoastră plătiţi!

Dacă vreţi să vă vină prin poştă rapid certificatul sau permisul acasă, plătiţi o taxă în plus. Dar cel mai repede vor ajunge în 2-3 zile”, a răbufnit ieri Laza, care a dat apoi exemplul paşapoartelor. Laza: „Vrea să se facă exact ce s-a făcut cu paşapoartele. S-a aprobat emiterea centralizată a paşapoartelor. Eu nu pot să cred că se poate aşa ceva. Iar luni domnul prefect şi cu mine vom fi la Bucureşti, să vedem ce se poate face în privinţa permiselor. Nu se poate aşa ceva!”

Dă exemplul Bihorului
Supărarea subcomisarului Laza şi a prefectului Bolojan pe cei din Capitală vine în condiţiile în care, în ultimii doi ani, Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto din subordinea Prefecturii Bihor a devenit un exemplu pentru serviciile similare din alte judeţe în ceea ce priveşte promptitudinea cu care e servit cetăţenul şi felul în care se evită cozile.

Practic acum, în Bihor, permisul auto se eliberează într-o oră şi jumătate, iar numerele de înmatriculare preferenţiale în două ore. O centralizare a sistemului ar spulbera practic toate reuşitele Prefecturii Bihor de la serviciul din subordinea sa, cu care prefectul Ilie Bolojan se mândreşte. „Noi am creat un precedent aici în Bihor. Am demonstrat că se pot elibera actele în două ore, subliniază subcomisarul Laza. Dar în momentul în care faci un sistem centralizat ce se întâmplă?

Omul vine la ghişeu, eu îi iau actele, le verific, le introduc pe calculator şi le trimit pe cale informatică spre Bucureşti. Eu am mai puţin de lucru. Eu scap de emitere şi-i pun pe angajaţi să măture pe aici, pe jos, dacă nu au de lucru… Dar nu asta e problema! Problema va fi că cetăţeanul, în momentul în care plăteşte un permis sau un certificat, vrea să-l primească rapid. Sunt firme care au nevoie de certificate rapid, iar cu aceste reglementări îi încurcăm”, a avertizat Laza, arătându-se contrariat de faptul că cei din Capitală vor să dea acum peste cap un sistem descentralizat, despre care exemplul Bihorului a demonstrat că poate funcţiona foarte bine.

Calin Corpas

Taguri:


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor