„Un tur de campionat reuşit”

„Un tur de campionat reuşit”
Oradea – Luceafărul poate fi considerată revelaţia primelor 17 etape ale Diviziei D. Deşi nu mulţi ar fi pariat pe tinerii fotbalişti antrenaţi de Adrian Todea şi Ovidiu Lazăr, aceştia au avut un parcurs bun, cu 13 victorii, două egaluri şi două înfrângeri.

Performanţa l-a surprins oarecum şi pe patronul grupării, Gavrilă Ghilea.
„Luceafărul a avut un tur de campionat reuşit, ţinând cont să este pe primul loc. Dacă mi-ar fi spus cineva la începutul sezonului că vom fi pe locul I, nu aş fi crezut. Evoluţiile copiilor au fost bune, cu foarte mici excepţii. La modul cum se munceşte la Luceafărul, rezultatele au venit pe măsură. Avem jucători tineri, talentaţi, dornici de afirmare. Mai trebuie doar să acumuleze experienţă în competiţiile de seniori. Pot să spun că dacă nu ar fi fost unele lucruri de care nu mai vreau să îmi amintesc, diferenţa faţă de următoarele clasate ar fi fost mai mare”, crede Ghilea. Luceafărul are avans de un punct, respectiv trei puncte faţă de principalele urmăritoare, Minerul Ştei, Crişul Aleşd şi FC Bihor Tileagd. „Obiectivul nostru primordial este de a forma şi promova jucători. Însă acesta se completează foarte bine cu performanţa. Consider că principalele contracandidate la locul întâi sunt Minerul Ştei, Crişul Aleşd şi Locadin Ţeţchea”, crede vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Jucătorii primesc şi prime de joc: „500.000 lei vechi la o victorie acasă, 800.000 lei la o victorie acasă, în timp ce la derby-uri prima a fost dublă sau chiar triplă”.
Depind de Lotus
Antrenorul Adrian Todea consideră că punctul forte al echipei este unitatea grupului: „Toţi sunt născuţi în 1988 şi au crescut împreună de mici, astfel că s-a creat o relaţie de prietenie între ei”. Chiar dacă va termina pe primul loc, Luceafărul poate participa la barajul de promovare în Liga a III-a doar dacă Lotus Băile Felix va accede în Liga a II-a, deoarece între cele două grupări a fost încheiată o colaborare pe un an. „Pentru noi în acest sezon prioritară a fost colaborarea cu Lotus, interesul Luceafărului a fost pe locul doi”, afirmă Ghilea. Patronul clubului este mulţumit că din urmă vin jucători talentaţi: „După Neaga la Farul, Cipău, Ember la FC Bihor, Codoban, Letan, Hora, Popuţa, Ghilea, Budău şi Goia, care au jucat la Lotus, vin tare din urmă jucători precum Grosu, Cosmin Pop, Cuc, Jurge, Ciuciu sau Pătulea”. Golgeterul echipei este atacantul Delian Cuc, care în cele 17 etape a reuşit să puncteze de 14 ori. Gavrilă Ghilea ia în calcul şi completarea lotului, „pentru că nu este suficient de numeros în ideea concurenţei pe posturi. Avem în vizor câţiva jucători tineri, sub 20 de ani”.

Biris Teodor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase