Una din trei firme va face angajări în trimestrul II din 2017

De Dan Birta
Una din trei firme va face angajări în trimestrul II din 2017
Prognoza de angajare este pozitivă în trimestrul doi în toate regiunile din România.

Unul din trei angajatori va face angajări în perioada aprilie – iunie. Acest lucru rezultă din studiul realizat de ManpowerGroup. Studiul privind perspectivele angajării de forță de muncă mai arată că prognoza de angajare pentru România este pozitivă în toate regiunile țării.

32% dintre angajatorii din România plănuiesc să-și crească numărul de angajați în următorul trimestru. Doar 7% dintre angajatori au de gând să facă reduceri de personal și 60% nu intenționează nicio schimbare, previziunea netă de angajare ajustată sezonier se situează la +16%, fiind relativ stabilă comparativ cu trimestrul I/2017, dar cu 5 puncte procentuale mai puternică decât cea raportată în trimestrul II/2016.

„Pentru prima dată în derularea ediției pentru România a studiului ManpowerGroup, lansată în trimestrul II/2008, previziunea netă de angajare este pozitivă în toate cele opt regiuni și toate cele 10 sectoare de activitate din România, chiar dacă gradul de încredere al angajatorilor se diferențiază încă de la o regiune la alta și de la un sector la altul. Perspectivele de angajare luminoase și stabile, care le egalează pe cele mai optimiste raportate de la declanșarea crizei economice încoace, denotă o piață a muncii mai favorabilă și diversificată, de care vor beneficia cei aflați în căutarea unui loc de muncă, cu condiția să dețină competențele și abilitățile căutate, atât cele profesionale, cât și cele interpersonale”, a declarat Corina-Bianca Gonteanu, director strategic de marketing pentru Europa în cadrul ManpowerGroup.

Previziuni de angajare

Cele mai favorabile oportunităţi de angajare sunt în sectorul Comerț cu ridicata și cu amănuntul (previziune de +30%). Este cea mai optimistă previziune raportată din trimestrul III/2008 până în prezent, îmbunătățindu-se considerabil față de al doilea trimestru al anului trecut, cu 13 puncte procentuale.

Alte prognoze pozitive de angajare sunt în sectorul din Industria prelucrătoare (+31%). Sectorul Finanțe, asigurări, servicii imobiliare și servicii de afaceri are o previziune de angajare de +26%, cu 19% mai ridicată faţă de trimestrul II/2016, şi cu +11% faţă de trimestrul I 2017.

Previziunile de angajare în sectorul Energie electrică, apă, gaz, este de +11%, faţă de trimestrul I/2017.
Previziunile sunt pozitive în toate cele opt regiuni ale țării și se îmbunătățesc atât față de trimestrul I/2017, cât și față de trimestrul II/2016 în șase dintre acestea. În Regiunea Nord-Vest nivelul de optimism este de +24, cel mai puternic din trimestrul II/2012 până în prezent.

Angajatorii din organizațiile mari sunt cei mai încrezători, raportând o previziune netă de angajare de +28%, iar cei din micro-organizații sunt cei mai prudenți, raportând o previziune de +7%.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !