Unde ne facem cumparaturile?

2Comentarii
Unde ne facem cumparaturile?
Cele mai mici preturi au cea mai mare cãutare, cu atât mai mult atunci când raportul calitate – pret este unul convenabil. Locuitorii cartierului Rogerius care preferã sa-si facã cumpãrãturile în supermarketuri au posibilitatea de a alege între douã astfel de magazine, Artima si Profi.

Chiar dacã politica acestor magazine presupune distribuirea prin postã a unor materiale informative cu privire la promotiile aflate în derulare, cumpãrãtorul poate fi nehotãrât atunci când trebuie sã decidã încotro sã se îndrepte pentru a-si face proviziile sãptãmânale. Pentru a-i oferi un oarecare sprijin, am fost la fata locului si ne-am informat referitor la preturi, promotii si clientela tintã a celor douã magazine.

Promotii la Profi

“Promotiile sunt schimbate la fiecare douã sãptãmâni, de regulã joia. Martea apar materialele publicitare, dupã care sunt distribuite în zona Rogerius”, a spus Ioan Iacob, sef de magazin la Profi. Clientela magazinului este formatã în special de locuitorii din zonã.

“Ne adresãm tuturor tipurilor de clienti. Fiind o retea de magazine hard discount, deciziile privind promotiile se iau centralizat, la Timisoara”, a adãugat Ioan Iacob. Sortimente reduse, preturi accesibile, cam acestea ar fi caracteristicile magazinului Profi. “Sunt pensionar si desi trebuie sã am mereu grijã de bani, aici reusesc întotdeauna sã-mi umplu cosul cu cele necesare, fãrã sacrificii foarte mari”, a spus Gheorghe Berinde, un client de la Profi.

Pânã în data de 18 inclusiv, la Profi este valabilã promotia preturilor sub 1 leu. Astfel, cu mai putin de 10.000 de lei vechi, se poate cumpãra un litru de apã mineralã Buzias, 200 grame de fidea Monte Banato, 100 grame de parizer Caroli vrac sau un litru de clor Winny.

Gamã variatã la Artima

În ceea ce priveste Artima, cumpãrãtorul gãseste aici o gamã mult mai variatã de produse, preturile crescând o datã cu calitatea si diversitatea. “Îmi place sã-mi fac aprovizionarea sãptãmânalã aici (n.r. Artima) fiindcã pot sã aleg dintr-o multitudine de produse de foarte bunã calitate”, a rãspuns Elena Cuibus, o cumpãrãtoare pe care am întrebat-o de ce a ales acest magazin. Produsele care fac obiectul promotiilor la magazinul Artima sunt schimbate la intervale diferite, o promotie putând dura de la câteva zile la câteva luni.

La începutul sãptãmânii, prin produsele aflate în promotie la Artima se numãrau: apã de masã carbogazoasã La Vitta (2 litri la 0,99 lei), Dero Surf automat (3 kg la 17,99 lei punga), ulei de mãsline extravirgin (jumãtate de litru la 17,99 lei).

Încercând a analizã superficialã a preturilor de la cele douã magazine observãm cã la unele produse, pe care le-am ales în mod aleator, preturile sunt aceleasi sau foarte putin diferite.

Deoarece pretul mãrfurilor se schimbã relativ des, este greu de afirmat cã unul sau celãlalt dintre cele douã magazine la care am fãcut referire, ar fi mai ieftin sau mai scump. Totul se rezumã la puterea de cumpãrare a fiecãrui client, la gusturile si preferintele acestuia.

Claudia Curta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor