Unde se pot angaja bihorenii în UE

De Dan Birta
4Comentarii
Unde se pot angaja bihorenii în UE
Sute de locuri de muncă în Spania, Germania, Anglia, Italia şi alte ţări europene, în meserii diferite.

Spania, Germania, Italia, Anglia şi Cehia sunt ţările din Uniunea Europeană cu cele mai multe oferte de locuri de muncă pentru români, potrivit site-ului mobilităţii europene – Eures. Cea mai mare ofertă provine din Spania, unde este nevoie de 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi 15 şoferi de camion. Pentru muncitorii în agricultură, la cules de căpşuni, se oferă 40,15 euro brut/zi, plătibili la două săptămâni. Contractul este pe o perioadă de trei luni, începând din 15.02.2017. Şoferii de camion vor primi între 1.900 şi 2.600 de euro brut/lună.

Germania şi Italia

Oferte consistente provin şi din Germania, pentru nu mai puţin de 138 de job-uri pe diferite posturi. Au şanse de angajare tâmplarii, zugravii, şoferii profesionişti, bucătarii, asistenţii medicali, specialiştii în domeniul hotelier şi în restaurante, mecanicii, sudorii, designerii, manipulanţii mărfuri, operatorii CNC, lăcătuşii mecanici, mecanicii maşini şi utilaje, specialiştii în domeniul IT şi software, medicii, inginerii de diferite specializări etc. Salariile oferite sunt negociabile, în funcţie de postul ocupat şi calificare. Este necesară cunoaşterea limbii germane.

O ofertă pentru 30 de asistenţi medicali şi 30 de îngrijitori persoane provine din Italia. Pentru asistenţii medicali nu se cere experienţă, ci doar cunoaşterea limbii engleze la nivel mediu. Se oferă minim 10 euro net/oră. Anglia are nevoie de 50 de îngrijitori persoane la domiciliu şi cinci operatori CNC. Se cere cunoaşterea limbii engleze la nivel B1. Salariul oferit porneşte de la 7,20 lire brut/oră.

Din Republica Cehă există oferte pentru şoferii de camion (zece) şi manipulanţii marfă (20). Slovacia are nevoie de 30 de şoferi pentru transport marfă şi şapte îngrijitori persoane la domiciliu. Alte oferte sunt din Suedia – şase manageri de proiect şi şase dezvoltatori componente auto; Olanda – zece dulgheri şi doi legumicultori; Bulgaria – zece operatori în industria de prelucrare a lemnului; Belgia – şase agricultori etc.
Informaţii suplimentare şi condiţiile de aplicare pentru unul din locurile de muncă oferite pot fi obţinute de la consilierul Eures de la AJOFM Bihor, Simona Burdean.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor