Unele judecatoare urca, altele coboara

De Cristian Horgoș
Unele judecatoare urca, altele coboara
CSM a validat două magistrate în conducerea Judecătoriei Oradea şi a revocat-o pe şefa Judecătoriei Salonta.

Consiliul Superior al Magistraturii – CSM a decis marti delegarea doamnei judecător Florentina Iavorschi în funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Oradea respectiv a doamnei judecător Laura Gligor în funcţia de preşedinte al Secţiei civile a Judecătoriei Oradea.

Delegările sunt valabile până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

Funcţia de „vice” la Judecătoria Oradea a fost asigurată de judecătorul Cristi Dănileţ până la alegerea sa în conducerea CSM, iar din iulie 2011 vicepreşedinţia Judecătoriei orădene a fost preluată de judecătoarea Domocoş Carmen Adriana, soţia decanului Baroului de Avocaţi Bihor – Domocoş Cristian.

Mai notăm că Florentina Iavorschi a fost aleasă în decembrie 2012, prin hotărârea Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Oradea, ca membru al Colegiului de Conducere al acestei instanţe.

„Bună reputaţie”

Tot ieri, Secţia pentru judecători a CSM a constatat îndeplinită „condiţia de bună reputaţie de către doamna Galeş Maria, judecător la Curtea de Apel (CA) Oradea”. Aceasta în contextul în care CSM a avut ieri în vedere Nota Inspecţiei Judiciare nr. 3456/IJ/2568/DIJ/2012 privind rezultatul verificărilor efectuate în legătură cu îndeplinirea condiţiilor de bună reputaţie de către judecătoarea Galeş Maria.

Reamintim că judecătoarea CA Oradea a fost subiectul unor articole de presă bazate pe sentinţe ale Curţii de Apel Bucureşti şi ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind statutul doamnei Maria Galeş de fost informator al Securităţii dinainte de ’89. Ori în declaraţia pe proprie răspundere data pentru intrarea în magistratură, dna Maria Galeş a semnat că nu a colaborat cu fosta Poliţie Politică.

Revocare la Salonta

La solicitarea noastră, purtătorul de cuvânt al CSM ne-a localizat pe site-ul www.csm1909.ro şi decizia adoptată pe 29 ianuarie privind-o pe judecătoarea Corina Bratu.

Astfel, pe site-ul CSM se arată că Secţia pentru judecători a hotărât revocarea doamnei judecător Bratu Corina din funcţia de preşedinte al Judecătoriei Salonta, întrucât a fost sancţionată disciplinar prin Hotărârea nr. 11J/19.09.2012 a Secţiei pentru judecători în materie disciplinară. Decizia CSM a fost transmisă conducerii Curţii de Apel Oradea în vederea luării măsurilor corespunzătoare.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !