Ungurii cauta parteneri pentru Clusterul Geotermal

1Comentariu
Ungurii cauta parteneri pentru Clusterul Geotermal
Evenimentul va avea loc în data de 21 septembrie 2012, începând cu orele 13:00, în incinta Pensiunii Metropol.

Clusterul Termal din Câmpia de Nord a Ungariei în calitate de beneficiar, având ca partener Federaţia Patronilor Bihor, lansează proiectul cu titlul “Supporting competitiveness of SMEs in Bihor – Hajdú-Bihar and Szabolcs-Szatmár-Bereg counties through cluster cooperation” . Proiectul este finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013. „Ideea de bază a acestui proiect este, ca patenerii să conceapă oferte comune – Cazare şi atracţii turistice – pentru turiştii care sosesc în zonă, şi care săptămâna de vacanţă şi-o pot petrece în două locaţii diferite, primind astfel două vacanţe.

Dacă de exemplu, turistul a ales un hotel din Hajduszoboszlo, ar petrece acolo 5 zile din 7, iar în celelalte 2 zile ar merge la Oradea, sau în alte zone ale judeţului Bihor. Acest sistem ar funcţiona şi invers, turistul din Felix având posibilitatea de a face o mica excursie de câteva zile la Balmazújváros.Punerea în practică se poate face cu o colaborare între hotelurile, spa-urile şi zonele de atracţie turistică din Câmpia de Nord al Ungaiei şi cele din judeţul Bihor, care trebuie să conştientizeze, că nu trebuie să fie concurenţi, ci parteneri. Ofertele turistice comune duc la promovarea comună, iar cooperarea duce la creşterea numărului de turişti în zonă, la cunoaşterea mai amplă ale atracţiilor turistice având de câştigat toţi actorii de pe piaţă”, spune directorul executiv al FPB, Raul Derecichei.

La eveniment vor participa reprezentanţii hotelurilor şi staţiunilor din judeţele Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg şi Bihor, care vor aduce primele idei ale cooperării.

Scopul evenimentului este de a acorda participanţilor informaţii despre crearea legăturilor de afaceri, care vor ajuta la cooperarea actorilor ce au activitate principală în domeniul turismului termal, şi informaţii cu privire la infiinţarea unui cluster, funcţionarea clusterului şi dezvoltarea cu succes al acestuia.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor