Ungurii ne cântăresc camioanele din mers

De Dan Birta
12Comentarii
Ungurii ne cântăresc camioanele din mers
În Ungaria va fi pus în funcţiune un sistem de cântărire din mers a autovehiculelor în 89 de puncte rutiere.

Atenţie camionagii. Începând cu data de 19 septembrie 2017, în Ungaria se vor pune în funcţione 89 de cântare pentru măsurarea greutăţii maxime admise, anunţă Euload.com. În acest fel, autorităţile vor putea amenda depăşirile greutăţii maxime admise, fără a fi nevoie să opreasca autovehiculul.

Potrivit comunicatului Ministerului Dezvoltării Naţionale din Ungaria, scopul introducerii acestui sistem de măsurare a greutăţii este creşterea siguranţei în circulaţie, apărarea sistemului naţional de infrastructură şi garantarea egalităţii concurenţiale între participanţii la trafic. Totodată, vehiculele cu gabarit depăşit reprezintă un mare risc de accidente şi de degradare a drumurilor publice.

Prin introducerea acestui sistem se va putea verifica greutatea autovehiculelor fără a perturba traficul. În acest fel, ministerul speră în creşterea eficienţei controalelor de la 2% la peste 50%.

Montarea celor 89 de puncte de măsurare a greutăţii a demarat de câteva luni, urmând să fie gata până în 19 septembrie, punctele urmând să fie puse în funcţiune treptat, până la sfârşitul anului. Pentru început nu vor fi aplicate sancţiuni pecuniare, ci doar avertismente, se spune în comunicatul Ministerului Dezvoltării Naţionale din Ungaria.

Puncte de măsurare

Cele mai apropiate puncte de măsurare a greutăţii, faţă de Borş, sunt instalate la Mezőpeterd (înainte de Berettyóújfalu) şi la Tepe, înainte de Derecske. În aceeaşi direcţie mai este un punct după Debreţin.

Pentru cei care trec vama pe la Nădlac sunt instalate, pe câţiva zeci de kilometri, nu mai puţin de şapte astfel de puncte de măsurare.
harta12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor