Unitate în diversitate

4Comentarii
Foto J.B.
Foto J.B.
ORADEA – Tinerii au fost răplătiţi pentru colindul lor cu un cozonac şi au servit, în curtea bisericii, o ciocolată caldă. Pornind de la motto-ul „Cristos să se nască în ieslea sufletelor voastre”, Parohia Greco-Catolică „Sfântul Gheorghe” din Oradea a organizat, joi 18 decembrie, o Seară a Colindelor.

Aflat la a patra ediţie, evenimentul a reunit grupuri de tineri de diferite confesiuni din municipiu. Astfel, Grupul de copii „Dominic Savio”, coordonat de preotul Augustin Budău şi sora Felicia Unguru de la Biserica Maica Domnului din Rogerius, alături de tinerii de la Biserica Penticostală Betania, conduşi de Tiberiu Bulzan, de cei din grupul „Alegria” al Bisericii Maica Domnului, dirijaţi de Cristinel Bălan şi corul tinerilor ortodocşi de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, condus de profesoara Mariana Man, au oferit publicului colinde.

Unitate

„Intenţia acestui eveniment nu este aceea de a oferi un spectacol de colinde ci de a ajuta tinerii, din diferite confesiuni, separaţi de multe ori de barierele trasate de oamenii mari, să înţeleagă că nu există diferenţe esenţiale în aşteptarea Pruncului Isus şi că fiecare dintre noi, indiferent de confesiunea din care face parte trebuie să-l lase pe Cristos să se nască în sufletele noastre” , a spus părintele Sorin Crăciun, gazda evenimentului.

Fiecare grup a cântat câte trei colinde, trecând de la un ritm alegro (tinerii greco-catolici şi penticostali) la un ritm clasic, meditativ (tinerii ortodocşi). La finalul serii, vestitorii naşterii Mântuitorului au antrenat asistenţa şi-au colindat împreună, colindul „Ce vedere minunată”.Tinerii au fost răplătiţi pentru colindul lor cu un cozonac şi au servit, în curtea bisericii, o ciocolată caldă.

Crina Dobocan

Taguri: ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor