Unităţile cu profil sportiv, controlate de ITM | Au fost aplicate 48 de sancțiuni

Reactualizat la:
Marius Rotar
Marius Rotar
Angajatorii și nu numai, au fost luați la control în cadrul unei campanii naționale.

În perioada 13.06.2016-24.06.2016 s-a desfăşurat „Campania naţională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, respectarea prevederilor legale referitoare la timpul de muncă şi de odihnă, respectiv verificarea modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă în unităţi cu profil de activitate sportiv”.

„În domeniul relaţiilor de muncă, au fost controlaţi un număr de 21 angajatori. Au fost sancţionaţi zece angajatori, fiind aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.000 lei”, informează Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor. A fost identificat un angajator care practica muncă fără forme legale de angajare, fiind depistată o persoană care lucra fără forme legale de angajare. În acest sens a fost aplicată o amendă în valoare totală de 10.000 lei.

Deficienţe

Au fost dispuse 32 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. Acestea se referă la: neîncheierea contractului individual de muncă; întocmirea deficitară a foilor colective de prezenţă; necomunicarea deciziilor de încetare; neîndeplinirea măsurilor dispuse în controalele anterioare; nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal; neachitarea drepturilor salariale; necomunicarea fişei postului; necomunicarea regulamentului intern; nerespectarea prevederilor legale cu privire la sărbătorile legale.

În domeniul sănătate şi securitate în muncă, au fost controlaţi 16 angajatori, din care 15 au fost sanctionaţi, fiind aplicate 34 sancţiuni contravenţionale, constând în 34 avertismente. Au fost dispuse măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, acestea referindu-se la: neefectuarea examenelor medicale; neacordarea echipamentului individual de protecţie; neîntreţinerea căii de acces; neîntocmirea planului de prevenire şi protecţie; neluarea de măsuri de protecţie la riscul de electrocutare; neautorizarea activităţii din punct de vedere al sănătăţii şi securităţii în muncă; neasigurarea funcţionării instalaţiilor de ventilare şi exhaustare şi temperatura adecvată în încăperile de lucru; lipsa numirii persoanei care acordă primul ajutor, evacuare lucrători şi stingere incendii; neverificarea prizei de pământare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !