Unitatile de protectie si paza, verificate de ITM

De Dan Birta
Nicolae Hoduţ
Nicolae Hoduţ
ITM Bihor a sancţionat cu avertismente şi amenzi unităţile de protecţie şi pază.

În perioada 25.04.2012-26.04.2012 s-a desfăşurat Campania de control la unităţile care au ca obiect de activitate Protecţie şi gardă şi Comerţ. „Pe linia relaţiilor de muncă au fost verificaţi 19 angajatori, npuă dintre aceştia fiind sancţionaţi cu 11 sancţiuni”, a precizat Nicolae Hoduţ, inspectorul şef al ITM Bihor. Nu s-a descoperit nici un angajator care practica munca fără forme legale. Au fost constate 47 de deficienţe, dispunându-se tot atâtea măsuri pentru remedierea lor.

„Deficienţele constatate au fost: neîntocmirea acteelor de modificare a clauzelor existente în contractul individual de muncă; neîntocmirea fişei postului; neîntocmirea regulamentului intern; netransmiterea revisal; neachitarea drepturilor salariale şi neplanificarea concediilor de odihnă”, a precizat inspectorul şef al ITM Bihor.

Pe linie de SSM

Pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM) au fost controlaţi 17 angajatori. Toţi au fost sancţionaţi cu 32 de sancţiuni: 31 de avertismente şi o amendă în valoare de 4.000 de lei.

S-au constatat 32 de deficienţe. Acestea sunt: instrucţiuni privind securitatea şi sănătatea în muncă care nu cuprind toată gama de riscuri; depăşirea scadenţei termenului privind controlul medical periodic şi măsuri neadecvate privind lucrul în condiţii de izolare.

Activităţi sistate

În luna aprilie, ITM Bihor a sistat activitatea a cinci instalaţii de muncă, pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă. „Este vorba un rezervor de compresor, stivuitoare şi instalaţii de ridicat a căror activitate a fost sistată pentru neconformităţile constatate”, a explicat Nicolae Hoduţ.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !