Uniți împotriva hoților

De Alexandru Guiaș
Uniți împotriva hoților
Acțiuni în tot județul ale polițiștilor bihoreni în cadrul „Săptămânii prevenirii criminalității” pentru prevenirea furturile și înșelăciunilor.

Cu prilejul celei de a treia zi a „Săptămânii prevenirii criminalității”, polițiștii bihoreni au desfășurat mai multe activități menite să prevină furturile și înșelăciunile în gări, piețe, zone publice aglomerate, la blocurile de locuințe, dar și cu reprezentanții asociațiilor de proprietari.

Ieri, polițiștii bihoreni au continuat activitățile preventive organizate cu prilejul „Săptămânii Prevenirii Criminalității”. Tema zilei a fost prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului. Astfel, începând cu ora 09:30, în stația CFR Oradea, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei ai Biroului Poliției de Proximitate din cadrul IPJ Bihor în colaborare cu polițiștii Serviciului Poliției Transporturi Feroviare Bihor au desfășurat o activitate pentru prevenirea furturilor de la pasageri, sub genericul „Un om prevenit, un om salvat!”. În acest context, polițiștii i-au informat pe călătorii din gara orădeană cu privire la consecințele unui comportament neglijent, despre cum să își protejeze bunurile personale atunci când călătoresc, în spațiile publice aglomerate, polițiștii accentuând importanța propriei atitudini în prevenirea infracțiunilor de furt (anexăm foto).

Hoți sunt creativi, fii preventiv!

De asemenea, în intervalul orar 10:00 – 11:30, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Biroului Poliției de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea au desfășurat o acțiune de distribuire de materiale informativ-preventive realizate în cadrul Campaniei preventive „Hoți sunt creativi, fii preventiv!” în zona Centrului Civic din Oradea, într-un centru comercial cu aflux mare de cetățeni și la Piața Cetate (anexăm foto).
7informare-preventie2

Polițiștii de prevenire și proximitate bihoreni au interacționat cu cetățenii, le-au transmis sfaturi utile pentru a nu cădea victime infracțiunilor de furt din locuință și le-au înmânat pliante cu recomandări în acest sens. Totodată, polițiștii au testat vigilența locatarilor din zonă, prin organizarea unor simulări de pătrundere în blocurile de locuințe din zonă prin declinarea unor calități oficiale.

Informații, sfaturi

Tot ieri, în Sala de Festivități a IPJ Bihor, polițiștii de prevenire, proximitate și cei ai Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat o întâlnire cu reprezentanții mai multor asociații de proprietari de pe raza municipiului Oradea, pe tema prevenirii furturilor din locuințe și pentru prevenirea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda „Accidentul”. Cu această ocazie au fost distribuite și materiale informativ preventive realizate în cadrul campaniei preventive „Hoții sunt creativi! Fii preventiv!”, desfășurată în colaborare cu Groupama Asigurări (anexăm foto).

De asemenea, poliţiştii de proximitate și cei de la posturile rurale de poliție din judeţul Bihor au desfăşurat acţiuni de informare privind prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, în funcţie de specificul localităţii şi tipul de activitate planificat, având ca parteneri de activități preventive reprezentanți ai asociaţiilor de proprietari, ai unor societăţi comerciale sau asociaţii de pensionari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !