Uniunea Europeană

Uniunea Europeană
Deva – Ţăranii care cresc animale în gospodării vor trebui să respecte reguli mai stricte. Porcii crescuţi la curte nu vor mai putea fi vânduţi în afara comunei, iar gospodarii nu vor mai avea voie să crească mai mult de trei porci fără ca vecinii să-şi fi dat acordul.

Aceste decizii poartă semnătura Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor, care încearcă să pună la punct un mai bun control în domeniul cărnii.

O altă prevedere stabileşte că unui crescător de porci, care nu figurează în acte ca fermier, îi va fi interzis să aibă mai mult de 20 de animale. În privinţa exporturilor de carne de porc, un domeniu în care România nu îşi mai joacă încă din 2003 cartea, mai intâi trebuie să eradicăm pesta porcină. Uniunea Europeană ne va permite exportul numai după ce va reuşi să se declare liberă de această boală.

Vaccinări la porcine
Cu toate că măsura iniţială prevedea oprirea vaccinării împotriva pestei şi sacrificarea tuturor animalelor bolnave, specialiştii români i-au convins pe europeni că acesta ar fi un efort financiar prea mare.

Astfel, UE a dat voie să reluăm vaccinările, cu condiţia de a lua măsuri de precauţie în plus.

„Până la 20 decembrie vom merge la Bucureşti să preluăm vaccinurile acordate de UE. Vaccinul este gratuit, dar manopera pentru un vaccin va costa 38 de lei noi. Acum de Sărbători vor funcţiona pentru vânzarea porcilor doar târgurile din Şoimuş, Orăştie, Brad, Zam, Balşa, Pui, Haţeg şi Cristur. Porcii care vor fi aduşi spre vânzare în aceste târguri vor fi doar cei ai oamenilor din localităţile menţionate, crescătorii din alte localităţi sau judeţe fiindu-le interzis transportul şi vânzarea porcilor”, a declarat Marius Lăzărescu, directorul DSVSA Hunedoara.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase